vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarPato O'Ward megérdemelten nyert a Barber Motorsports Parkban

Pato O’Ward megérdemelten nyert a Barber Motorsports Parkban

- Hirdetés -

Kevés sárga zászlós megszakítás, de sok bátor próbálkozás jellemezte az IndyCar alabamai futamát.

Rinus VeeKay nyerte a kvalifikációt, így ő vezette fel az IndyCar mezőnyét Barberben. VeeKay megőrizte az első helyét a rajtnál, Scott McLaughlin pedig Álex Palout megelőzve feljött a 3. helyre. Pato O’Ward megtartotta a 2. helyét.

- Hirdetés -

Marcus Ericsson kezdte meg a pitkiállásokat a 11. körben, Newgarden, Harvey és Castroneves követték őt egy körrel később. Kirkwood került körhátrányba, amiért a kiállásnál nem sikerült időben lecserélni a jobb első kerekét.

A 16. körben Colton Herta húzta meg a váratlant és bevetődött csapattársa mellé, de nem sikerült megállnia az első kanyarban. A hajmeresztő manővert követően vissza tudott térni a pályára különösebb sérülés nélkül.

- Hirdetés -

Callum Ilott miatt érkezett a sárga zászló a 33. körben, aki Helio Castroneves-t próbálta előzni, de közben megforgott és a kavicságyban kötött ki autójával.

Helio Castroneves forgatta ki Jimmie Johnson autóját ugyanott, ahol korábban Ilott pörgött meg. Castroneves elmérte a féktávot és egész egyszerűen nem tudott megállni, pont kibillentve ezzel a 48-ast. Ezért a manőverért áthajtásos büntetést is kapott.

62 kör volt hátra, amikor az újabb kiállásokat követően Pato O’Ward előzte meg a már szintén a pitet megjárt Rinus VeeKayt. Eközben Scott McLaughlin és Scott Dixon csatáztak, melyben előbbi hibázott, így nem sikerült átlépnie új-zélandi honfitársát. Miután mindenki elvégezte az időszerű kiállást, az Arrow McLaren SP pilótája Pato O’Ward az élen találta magát.

Will Power elképesztő tempót diktálva a 19. helyről Scott McLaughlin megelőzésével már a legjobb ötben autózott, mindössze 22 körrel a verseny vége előtt.

Colton Herta támadta McLaughlint, de túl mélyet fékezett és összeért a két autó, aminek következtében Herta megforgott. Szerencsére McLauglin autójának nem lett baja, és szinte időveszteség nélkül haladt tovább a kontakt után.

Power lendületben maradt és Scott Dixont átlépve már a negyedik helyen körözhetett tovább. Pato O’Ward, akit nemrég Zak Brown biztosított arról, hogy hosszútávon számol vele a csapat, már nem engedte ki a kezéből az első pozíciót, és megérdemelten diadalmaskodott Álex Palou-t és Rinus Veekay-t megelőzve.

Barber Motorsports Park – Nem hivatalos végeredmény

- Advertisement -

Friss