back to top
vasárnap, május 26, 2024

Magnussen szerint az IndyCar-gép egy igazi szörnyeteg

Dátum:

Megosztás:

Nem kevesebb, mint 136 kört teljesített Kevin Magnussen az IndyCar első sebringi tesztnapján. A Chip Ganassi Racing elégedett volt a munkájával.

- Reklám -

Nagyon elégedett volt a Kevin Magnussen által végrehajtott feladatokkal Mike Hull, a Chip Ganassi Racing sportigazgatója. A dántól a CGR egy sor kasznibeállításra vonatkozó tesztet kért.

- Reklám -

Nagyszerű napunk volt itt Sebringben Kevinnel” – dicsérte Magnussen teljesítményét Hull. „Régóta szerettük volna már, hogy lehetősége nyíljon vezetni az IndyCar-gépünket. Eddig nem tudtuk viszont összehozni ezt az ütköző versenynaptárak miatt. Most viszont végre összejött, és nagyszerű munkát végzett.

Magnussen Álex Palou bajnok autóját kapta meg az első tesztnap során. Emellett egyébként a Ganassi IMSA-csapatának is tagja, tavaly Detroitban futamot is nyertek, az idei szezont Daytonában egy hatodik hellyel kezdték. Innen jött a házon belüli lehetőség.

- Reklám -

Mindig jó ezt az autót vezetni. Egy igazi szörnyeteg, nem volt ezt másképp itt sem” – mondta a dán még hétfőn. „Ugye vezettem már az autót tavaly, de jó volt ez a tesztlehetőség, mert rengeteg dolgot megtapasztalhattam. Gyűjtöttünk rengeteg adatot, kipróbáltunk több dolgot is. Ez volt ma a cél.

Magnussen tavaly az Arrow McLaren SP megsérülő versenyzőjét, Felix Rosenqvistet helyettesítette. Egyetlen futamán, Road Americán huszonnegyedikként értékelték. 2022-re vonatkozóan egyelőre csak az IMSA-szereplés biztos, azt, hogy esetleg lehetőséget kap-e a Ganassitól az IndyCarban is a tesztje után, még nem jelentették be.