kedd, június 6, 2023

Nem jött rendbe Bowman sérülése, kihagyja a Rovált is

Date:

Share:

Alex Bowman nem indul a NASCAR Cup Series vasárnapi, Charlotte Motor Speedway ROVAL futamán, mivel továbbra is agyrázkódásával küszködik.

- Advertisement -

Bowmant, aki a Hendrick Motorsports 48-as rajtszámú Ally Chevrolet Camaro ZL1-es versenyautóját vezeti, ma délután Charlotte-ban orvosok vizsgálták ki.

- Advertisement -

A hosszú távú egészségemet figyelembe véve hoztam meg azt a nehéz döntést, hogy nem indulok a Charlotte-i versenyen” – írta Bowman twitteren.

Folyamatosan javul az állapotom, és remélem, hogy hamarosan 100%-os állapotban térhetek vissza a pályára.

A ROVAL lesz a második egymást követő verseny, amelyet kihagy a sérülése miatt, amelyet egy szeptember 25-i, a Texas Motor Speedwayen történt balesetben szenvedett el.

Alex egészsége az első számú prioritásunk” – mondta Jeff Andrews, a Hendrick Motorsport elnöke és általános igazgatója. „Arra összpontosítunk, hogy támogassuk a felépülését, és amikor eljön az ideje, újra versenyautóban ülhessen.

Hosszú karrier áll még Alex előtt, ezért megadjuk neki a szükséges időt, és orvosi szakértők útmutatásait vesszük igénybe. Nem helyezünk rá nyomást, hogy visszatérjen, mielőtt 100%-ig készen állna.

A 48-as autóba, Bowman helyére ismét a 24 éves Noah Gragson ül majd be. A Las Vegas-i születésű versenyző a hetedik helyre kvalifikálta magát, és a 19. helyen végzett vasárnap a Talladega Superspeedwayen.

A Charlotte lesz Gragson első épített pályás indulása a Cup-szinten. A NASCAR Xfinity Series 20 épített pályás futamából 17 alkalommal végzett az első 10-ben, beleértve mindhárom ROVAL szereplését is.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.