back to top
péntek, június 21, 2024

Látványos őrségváltás zajlott a 2021-es IndyCar-szezonban

Dátum:

Megosztás:

Friss szelek fújtak át az IndyCar mezőnyén 2021-ben. Végre nem (csak) a veteránokról szólt a szezon, hanem lehet, hogy épp a szemünk előtt zajlik a legújabb őrségváltás.

- Reklám -

Az IndyCar weboldalán az év tíz legnagyobb sztoriját gyűjti össze. Ebben a listában az ötödik helyre fért oda a tény, hogy mennyire leolvadt a futamgyőztesek tradicionálisan kifejezetten magas átlagéletkora. Persze az Indy 500-at a 46 éves Hélio Castroneves nyerte, illetve ért be elsőként a szezon során a negyedik ikszet szintén betöltő Scott Dixon és Will Power is.

- Reklám -

Sokan abban is kételkedtek, hogy a 24 éven aluliakat képviselő szekció egyáltalán futamot nyer majd 2021-ben. Álex Palou, Colton Herta, Pato O’Ward és Rinus VeeKay azonban nem csak hogy futamokat nyertek (egészen pontosan kilencet, hét pole mellett). A fiataloké lett Palou révén a bajnoki cím, illetve a top 5 pozícióból három az év végi elszámoláskor.

Palou például egymaga három futamgyőzelemmel zárta 2021-et, és az Indy 500-on is csak a negyedszer győző Hélio Castroneves bizonyult jobbnak nála. Colton Herta St. Petersburg mellett a szezon utolsó két versenyén zárt az élen és lett harmadik a bajnokságban. 21 évesen Herta máris hat győzelemnél jár karrierje során. A következő sikerével olyan neveket érhet utol, mint Dan Gurney vagy éppen Arie Luyendyk.

- Reklám -

Pato O’Ward a 2021-es szezon során tudott nyerni oválon és városi pályán is. A mexikói ezzel megmutatta azt, mennyire jó minden pályatípuson. Az indianapolisi belső pályát uraló Rinus VeeKay még egyáltalán a 20. életévét is csak szeptemberben töltötte be. Hozzájuk képest a maga 31 évével Josef Newgarden igazi veteránnak számít. Rajta kívül még a hatszoros bajnok Scott Dixon fért oda a top 5-be. Még hogy nyugdíjas front!