csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarKiscsapatnál építené újra magát Simon Pagenaud

Kiscsapatnál építené újra magát Simon Pagenaud

- Hirdetés -

Simon Pagenaud karrierútja jelenleg egy kisebb döccenőn vezet keresztül. Ettől még a franciánál szó nincs arról, hogy feladná.

2015 óta volt Simon Pagenaud a Team Penske versenyzője. Ezalatt ünnepelhetett bajnoki címet és a tizenöt futamgyőzelméből összesen 11-et, benne egy Indy 500-zal még 2019-ből. Utolsó győzelme még tavalyra datálódik, idén dobogóra is mindössze kétszer tudott állni.

- Hirdetés -

Így Pagenaud és a Team Penske külön folytatja, de azért a tavasszal 38 éves franciának azért lesz helye jövőre is, méghozzá a Meyer Shank Racing színeiben.

Érdekes beszélgetés volt” – idézi fel a kezdeteket Pagenaud a Racer kérdésére. “Elmondtam, hogy én ezt, ezt és ezt szeretném látni a csapatban, amely le szeretne szerződtetni. Ha ez megvan, én vagyok az emberetek. A csapat meg erre visszaválaszolt, hogy ők pontosan ezt tudják ajánlani. Gyorsan összeállt minden.”

- Hirdetés -

Pagenaud-nak fontosak voltak az érzelmek is. “A karrierem ezen szakaszán igenis számított az, hogy engem itt ennyire akartak. Nagy szerepem lehet, magamra vehetem a vezéregyéniség szerepét is, ha úgy alakul, egy olyan csapattárs mellett, akit ismerek.”

A francia még 2013-ban harmadik lett, egy, az MSM-hez hasonlóan kiscsapat, a Schmidt Peterson Motorsports színeiben. Ezt Pagenaud most megpróbálja megidézni új állomáshelyén. “Nekem való lesz ez a környezet, és annak, amit el szeretnék érni. Szeretnék annyira belefolyni a munkálatokba, amennyire csak lehetséges. Szeretném behozni a tapasztalatomat, akár az ittenit, akár például a sportautózást, vagy amit Gil de Ferrantól tanultam.”

A kétautós csapattá bővülő Meyer Shank Racing az IMSA-sorozatban is nagyra tör, új szponzorral és többek között Hélio Castronevesszel tör a daytonai 24 órás győzelmére és az IMSA-bajnoki címre.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss