Az új év első IndyCar-tesztje Kyle Kirkwood számára ismerős eredménnyel zárult: a regnáló Indy Lights-bajnok volt a leggyorsabb.

- Reklám -

Kirkwood 52,769 másodperces körével megelőzte a Team Penske színeiben tesztelő Dane Cameront (52,841 másodperc) és Tatiana Calderont is (53,250 másodperc).

- Reklám -

Az AJ Foyt Racing újonca 74 kört tett meg negyedik IndyCar-tesztjén, míg a háromszoros IMSA-bajnok Cameron, aki most ült először IndyCarban, 76 kört tett meg. Calderon 57 kört teljesített.

Elég elfogadhatóan kezdtünk. De a nap végére tényleg nem tudtam hatalmas különbséget tenni a ma vezetett autó és az ősszel itt vezetett autó között. Azt hiszem, jól állunk” – mondta Kyle Kirkwood a RACERnek.

- Reklám -

Dolgoztunk egy kicsit a lengéscsillapítón, melyet a csapat a tél folyamán a gyárban tesztelt. Úgy tűnt elég jó tapadást találtunk, így nagyon elégedettek voltunk az elvégzett munkával.

Calderon élvezte, hogy újra autóba ülhetett

A kolumbiai versenyző tavaly júliusban Mid-Ohio-ban már járt a Foyt csapatnál – ami inkább csak egy ismerkedő teszt volt, mint egy fontos gyakorlás -, szerdán azonban már teljes erőbedobással a fejlődésre koncentráltak.

Nagyon jó volt újra az autóban ülni, mert Mid-Ohio-ban nem változtattunk olyan sokat a beállításokon és a lengéscsillapítókon” – mondta Calderon.

Az egy egészen másfajta pálya volt, ahol nem voltak bukkanók. Úgyhogy azt hiszem, most már van egyfajta érzésem arról, hogy milyen lesz St. Pete, és néhány utcai pálya a sok bukkanóval.

Tatiana Calderon a Mid-Ohio-i teszten
Tatiana Calderon a Mid-Ohio-i teszten / Fotó: A.J. FOYT ENTERPRISES

Tatiana Calderon dicsérte a csapatszellemet, amely szerinte sokat fog segíteni neki újonc évében.

Jól dolgozunk együtt, és mindenki sokat kommunikál. Néha az európai versenyzésben ez nehéz. Nem adnak meg minden információt, és nem adnak át minden változtatást, amit a beállítások terén tesznek” – fogalmazott Calderon.

Nagyon elégedett voltam a mai nappal, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy van még hova fejlődni. Különösen a gumikat szeretném egy kicsit jobban megismerni.

Dane Cameron végre vezethette álmai autóját

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig kell várnom, hogy először kipróbálhassak egy IndyCart!” – mondta nevetve Dane Cameron a RACER-nek.

A sportautózás veteránja nagyszerűen ugrott be a Penske volánja mögé.

Dane Cameron
Fotó: LAT Images/Courtesy of IMSA

Volt egy elég hosszú listája a csapatnak azokról az elemekről, amelyeket le kell tesztelnünk. Úgy éreztem minden feladatot elvégeztünk. És úgy tűnt, hogy mindannyian elégedettek voltak mindazzal, amit kihoztunk a napból” – tette hozzá Cameron.

A fő célom persze az volt, hogy egyszerűen csak élvezzem a napot, mert valószínűleg ez az egyetlen alkalom, amikor valaha is IndyCarban ülhetek. Szóval élveztem, maximálisan kihasználtam, és gondoskodtam arról, hogy a csapat mindent megkapjon, amit akart.