vasárnap, április 14, 2024

Tatiana Calderón is az IndyCarba szerződött

Dátum:

Megosztás:

A kolumbiai versenyzőhölgy a 2022-es IndyCar-szezon városi és épített pályás versenyein indul majd. Ő lesz csapata történetének első női versenyzője.

- Reklám -

A Williams autóiról is ismert ROKiT bővíti szponzori megállapodását az A. J. Foyt Enterprises-zal, így két Foyt-autón is az ő matricáik díszelegnek majd a 2022-es szezonban. Az egyikbe, a 11-es rajtszámú Chevrolet-be Tatiana Calderón ül majd, a 28 éves versenyző viszont oválpályákon egyelőre nem indul. Az őt váltó másik versenyző neve még nem ismert.

- Reklám -

A Foyt ezzel három autót indít a szezon során, miután az istálló Kyle Kirkwoodot és Dalton Kellettet bejelentette már az elmúlt hetekben-hónapokban.

Óriási hálával tartozom a ROKiT-nak, Jonathan Kendricknek és a csapatnak, hogy lehetőséget adnak nekem 2022-ben” – lelkendezett a lehetőség kapcsán Calderón az IndyCar weboldalán. „Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdtem versenyzői karrieremet, mindig figyelemmel követtem az IndyCar történéseit. Azzal, hogy ott lehetek a mezőnyben, egy álmom valósul most meg. Nagyon várom már a szezonnyitót St. Petersburgben. Tudom, mekkora kihívás áll előttem, de ez életem lehetősége, és igyekszem a lehető legjobbamat nyújtani ebben.

- Reklám -

A ROKiT 2020 óta támogatja Calderón karrierjét. „Egyik legfontosabb célunk, hogy a cégből nemzetközi brand lehessen” – fogalmazott a ROKiT első embere, Jonathan Kendrick. „Ennek nagyban része az is, hogy az erre méltó női versenyzők karrierjét segítjük. Tatiana tehetségét és elhivatottságát már nagyon rég felismertük, éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy ő lehet az arca a csapattal bővülő partneri megállapodásunknak.”

Calderón 2020-as és 2021-es karrierje főleg a japán Super Formuláról szólt, emellett pedig beugrott WEC-, IMSA- és ELMS-versenyekre is. Korábban versenyzett a Road to Indy program keretein belül is. 2010-ben 10., egy évvel később pedig hatodik lett összetettben az Indy Pro 2000 szezonjában. Calderón nyáron már tesztelt is a Foytnál.