back to top
péntek, június 21, 2024

A Penske IndyCar-gépét tesztelheti a sportautós sztár Dane Cameron

Dátum:

Megosztás:

Korábban Dane Cameron is versenyzett az IndyCar nevelőszériáiban, most évek sportautózása után ül be a Team Penske gépébe egy privát felmérőn szerdán. 

- Reklám -

A 33 éves kaliforniai versenyző annak idején, még az előző évtized elején bajnok lett a ma Indy Pro 2000-nek hívott Pro Mazda bajnokságban, majd második lett a USF2000-ben. Ennek ellenére végül nem az értelemszerű irány, az IndyCar felé vezetett az útja, hanem Cameron sportautózásba fogott. Itt rögtön első évében, 2014-ben kategóriabajnoki címet ünnepelhetett a ma IMSA-ként futó bajnokságban a Turner Motorsport versenyzőjeként. Rögtön második évében már a csúcskategóriában versenyzett az Action Expressnél, ahol aztán 2016-ban abszolút bajnoki címet szerzett. Csapattársa Eric Curran volt, akivel 2017-ben még összehoztak egy összetett második helyet is.

- Reklám -

Dane Cameron 2018 óta a Team Penske versenyzője, ahol harmadszor is bajnok tudott lenni. Itt egészen 2020-ig versenyzett, majd miután a Honda és a Team Penske kapcsolata megszűnt, a gyár átemelte őt a Meyer Shank Racing Acurájába. Cameronról azonban a Penske sem feledkezett meg, így az egyik legelső név volt, akit bejelentett a 2023-as LMDh-Porschéjába. Addig pedig vár rá az IndyCar-autó tesztje Sebringben.

Bár (Cameron) jelenleg a sportautó-projektünkre fókuszál, nagyon régóta lehetőséget akartunk már neki adni arra, hogy az IndyCar-gépbe is beülhessen” – mondta Tim Cindric, a Team Penske első embere. „Korábban Ricky Taylornak adtunk ilyen lehetőséget, és ez mindkét fél számára nagyon gyümölcsözőnek bizonyult.

- Reklám -

Dane Cameron a 2022-es szezonban, afféle felkészülésként az LMDh-korszakra, a WEC-ben versenyzhet majd egy LMP2-es Penskében. Csapattársai Felipe Nasr és Emmanuel Collard lesznek.