péntek, szeptember 22, 2023

Kevin Magnussen is ott van az IndyCar szezon előtti tesztjén

Dátum:

Megosztás:

A Cadillac Chip Ganassi Racing versenyzője, Kevin Magnussen is csatlakozott a Sebringben tesztelő versenyzőkhöz.

- Advertisement -

Az IndyCar 2022-es rajtrácsának mind a 26, teljes szezont futó pilótája részt vesz az utolsó előszezoni teszten hétfőn, február 14-én és kedden, február 15-én Sebringben. Hozzájuk csatlakozik Kevin Magnussen a Chip Ganassi Racing színeiben.

- Advertisement -

A CGR ügyvezető igazgatója, Mike Hull elmondta Magnussen a napot Alex Palou 10-es számú Hondájával tölti egy szintfelmérő teszt részeként. Palou kedden veszi át a tesztelési feladatokat.

A dán tavaly kapott először ízelítőt az NTT IndyCar Series gépeiből az Arrow McLaren SP-vel, amikor a sérült Felix Rosenqvist helyére állt be a Road Americán.

- Advertisement -

Annak ellenére, hogy nemrég visszatért a CGR Cadillac Racinghez a januári Daytonai 24 órás versenyen, az ex-Formula-1-es pilóta elkötelezte magát, hogy 2022-ben az új Peugeot gyári FIA World Endurance Championship csapatánál versenyezzen.

Mivel a CGR IndyCar csapatánál egy vagy több potenciális üresedés is bekövetkezhet az elkövetkező években, a RACER úgy tudja, hogy Magnussen tesztjének a célja az, hogy a csapat jobban megismerje a 29 éves versenyzőt.

Korábban már írtunk róla, hogy Kevin Magnussen milyen ambíciókkal folytatja a karrierjét azok után, hogy a 2020-as évet követően ott hagyta a Forma-1-et.

Akkor a dán így nyilatkozott: “A karrierem hátralévő részében csak a győzelem reményében fogok versenyezni. Bármit is csinálok, soha többé nem igazolok olyan csapathoz, ahol tudom, hogy nem nyerhetek.

Márpedig az IndyCar-ban kevés jobb csapat van a Ganassi Racingnél, így Magnussen számára nyitva a kapu.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.