back to top
péntek, június 21, 2024

Magnussen nem fog visszatérni egy Forma-1-es középcsapathoz

Dátum:

Megosztás:

Kevin Magnussen azt mondja, hogy visszautasítaná a Forma-1-be való visszatérés ajánlatát, ha az nem egy futamgyőztes csapattól kapná.

- Reklám -

Az egykori McLaren-, Renault- és Haas-pilóta 2020 végén fejezte be F1-es pályafutását, mindössze egy dobogós helyezéssel a neve mellett, miután a Haasnál egy versenyképtelen autóval küzdött.

- Reklám -

Azóta nyert az IMSA-ban, és kétszer is esélyes volt a Daytonai 24 órás győzelemre. Magnussen azt mondja, minden jövőbeli tervét az fogja diktálni, hogy olyan kategóriákban versenyezzen, ahol esélye van a győzelemért harcolni.

A karrierem hátralévő részében csak a győzelem reményében fogok versenyezni” – mondta Magnussen a RACER-nek. „Bármit is csinálok, soha többé nem igazolok olyan csapathoz, ahol tudom, hogy nem nyerhetek.

- Reklám -

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy nem menne vissza a középmezőny F1-es versenyzői pozíciójába, ha felajánlanák neki, Magnussen így válaszolt: „Nem, én már voltam ott, ezen már túl vagyok.

Nagyszerű élmény volt, imádom, hogy versenyezhettem a Forma-1-ben, hiszen kiskorom óta erről álmodtam, szóval tényleg kiváltságosnak érzem magam, hogy beteljesíthettem az álmomat.

Hét évig voltam ott, és az idő nagy részében élveztem, de sportolóként nem volt elég kielégítő számomra az a pozíció, amiben voltam” – magyarázta a 29 éves sofőr.

Nagyon jól érzem magam az Egyesült Államokban, és úgy érzem visszanyertem azt a szikrát, ami a versenyzésképességhez szükséges. Minden hétvégére úgy megyek, hogy érzem a vérszagot, és ez ad egyfajta extra energiát, amit már régóta nem tapasztaltam.

Az IndyCar is szerepel Magnussen terveiben

A dán versenyző elmondta, hogy IndyCar még mindig a radarján van, miután tavaly egyszer már szerepelt a McLarennél.

Tudtam, hogy nehéz lesz a tavalyi IndyCar szereplés, mivel nem teszteltem előtte, és az első edzés volt az első alkalom, hogy az autóban ülhettem, ráadásul egy olyan pályán, ahol még sosem versenyeztem.

Ez egy olyan lehetőség volt, amire nem akartam nemet mondani. Tudtam, hogy nehéz lesz, de úgy gondoltam, miért ne?”

Kevin Magnussen jövőjében tehát bármi előfordulhat, akár még egy teljesen más széria is.

Ez a legjobb az életemnek ebben a fejezetében, hogy jól érezhetem magam abban, amit csinálok. Nem vagyok rákötelezve semmire, mindenhol azért indulhatok, mert szeretek versenyezni és jól érzem magam.

Mindent ki fogok próbálni. Egyik nap lehet, hogy úgy ébredek majd, hogy a Dakaron szeretnék indulni, és akkor majd elindulok ott. Ez a szép benne, a motorsport szórakoztató. Nincs olyan dolog, amit ne szeretnék csinálni, tényleg.