back to top
vasárnap, június 23, 2024

Castroneves díszeleg a 106. Indy 500 belépőjén

Dátum:

Megosztás:

Az immár négyszeres Indianapolis 500 győztes, Hélio Castroneves a Borg Warner Trophy után a jövő évi belépőkre is felkerült.

- Reklám -

Minden idők egyik legpechesebb IndyCar versenyzője, Hélio Castroneves 20 éves pályafutása során több alkalommal is közel került a sorozat megnyeréséhez, 4 ezüst és 3 bronzérme mellett azonban az elsőséget sosem sikerült elhódítania. Nem úgy Indianapolisban, ahol már rögtön első próbálkozását siker koronázta.

- Reklám -

2001-ben még CART versenyzőként beugorva nyerte a világ legrangosabb autóversenyét, amit 1 évvel később egy azóta is vitatott beutót követően megismételt. Az örökké mosolygós brazil 2009-ben a harmadik sikerét is behúzta. Attól kezdve azonban, bár kétszer is közel járt, nem sikerült a rekordbeállítás. A gátat az idei évben törte át, amikor beugróként, szezonbeli első versenyén behúzta a negyediket, ezzel csatlakozva AJ Foythoz, Rick Mearshez, és az 1 hete elhunyt Al Unserhez.

A megannyi tradíció mellett Indianapolis örökségéhez az is hozzátartozik, hogy a következő évi belépőjegyekre az előző 500 győztese kerül fel, ezúttal azonban ennek történelmi jelentősége is van, lévén a kártyán 1992 óta először szerepelhet 4-szeres bajnok.

- Reklám -
IMS

„Tudom, mennyit jelent a szurkolóknak az, hogy egy kis darabka történelmet kaphatnak abból az évből. Ezért ennyire elképesztő Indianapolis, mivel mindenki számára ott a lehetőség, hogy a részese legyen” – nyilatkozta Castroneves.

A brazil elmondta, hogy bár az előző győzelmei után nem vadászott a következő évi jegyekre. Ezúttal mindenképp meg szeretné kaparintani az egyik őt ábrázoló tikettet, ami különleges emlékeket elevenít fel benne.

„Akárhányszor rápillantok a jegyre, mindig eszembe jut, hogy valami rendkívülit alkottunk” – mondta Castroneves.