csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarJohnson az Indy 500 miatt kihagyta volna a Long Beach-i versenyt

Johnson az Indy 500 miatt kihagyta volna a Long Beach-i versenyt

- Hirdetés -

Bár a vasárnapi Long Beach-i Nagydíjon megpróbálja átvészelni a sérülését, Jimmie Johnson elmondta, hogy az Indy 500 továbbra is a prioritás.

Az Indianapolis Motor Speedway-en április 20-21-én megrendezésre kerülő tesztre való tekintettel a Chip Ganassi Racing versenyzője elmondta, hogy “számos szakemberrel felvette a kapcsolatot a nyugati és a keleti parton”, miután pénteken a 11 kanyaros, 1,968 mérföldes utcai pályán egy edzésbalesetben repedés keletkezett a jobb kezében.

- Hirdetés -

Johnson biztosítékot akart arra, hogy a vasárnapi 85 körös versenyen elkerülheti a keze további sérülését.

Inkább az Indy 500-ra koncentrálok, bármennyire is szeretnék itt lenni, ha ezt fel kellett volna adnom, hogy készen álljak a barberi versenyre, valamint az Indy 500 tesztjére és versenyére, akkor hajlandó voltam lemondani Long Beach-ről” – mondta Johnson, aki Long Beach-et hazai futamának tekinti.

- Hirdetés -

De szombat reggel a dolgok kezdtek javulni, és jól éreztem magam a cockpitben. És végül nagyon jó helyen végeztem vele.

A 48-as rajtszámú Dallara-Honda a 26 autó közül a 25. helyről indul, Johnson egy szénszálas sínt visel, hogy megtámassza törött csontját.

Annak ellenére, hogy a szombat délelőtti edzésen ismét a falban kötött ki, Johnson azt mondta, hogy nem volt fájdalma vezetés közben, amit a Dr. Terry Trammell által tervezett sín hatékonyságának tulajdonított.

Kitart és jól bírja” – mondta az NBC Sports riporterének, Marty Snidernek. “Bizonyára elkövettem néhány hibát, amikor megpróbáltam jobbá válni a kanyar fékezési zónájának egy bizonyos részén.

Próbáltam olyan köröket autózni az időmérőn, amivel tudtam, hogy nem kerülök a falba.

Johnson elismerte, hogy nincsenek nagy elvárásai a versennyel kapcsolatban.

Remélem célba tudok majd érni, mert nem vagyok 100%-os” – mondta a kvalifikáció utáni videóban. “Remélhetőleg a kezem kitart, és végig tudom csinálni a versenyt, és pontokat tudok szerezni majd.

Holtversenyben a 10. helyen állunk a bajnokságban, szóval szeretnék minél több pontot szerezni, hogy minél előrébb maradjak a pontversenyben.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss