szombat, április 20, 2024

Long Beach utcáin kanyarog majd hétvégén az IndyCar mezőnye

Dátum:

Megosztás:

Alig hat hónap telt el a legutóbbi Long Beach GP óta, de az IndyCar-pilóták alig várják, hogy a hétvégén visszatérjenek az utcai pályára.

- Reklám -

Miután tavaly szeptemberben Alex Palou-t bajnokká koronázták a 2021-es fináléban, Long Beach kiemelt versenye három év után először tér vissza hagyományos tavaszi időpontjához.

- Reklám -

Hatalmas lehetőség ez a versenyhétvége számunkra” – mondta Graham Rahal, akinek felesége, Courtney a közeli Orange megyéből származik.

Az Indy 500-on kívül valószínűleg ez a második legnagyobb verseny az egész szezonban. Hatalmas hagyományokkal rendelkezik ez a gyönyörű helyszín, és az IndyCar verseny és a Long Beach-i Nagydíj hatalmas része Dél-Kalifornia történelmének.

- Reklám -

Long Beach különleges Jimmie Johnson számára is, aki gyerekkorában gyakran részt vett nézőként a versenyen, és kulcsfontosságú találkozókon vett részt, amelyek segítettek elindítani versenyzői karrierjét.

Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek” – nyilatkozta a kaliforniai El Cajonban született versenyző, aki tavaly családja és barátai jelenlétében a 17. helyet szerezte meg.

Nagyszerű élményt szereztem ősszel, az egyik legversenyképesebb versenyemet futottam it. Remélem, hogy a fejlődésem lehetővé teszi számomra, hogy magasabbra kvalifikáljam magam és jobb helyezést érjek majd el a versenyen.

Colton Herta a verseny címvédője
Fotó: Penske Entertainment: Chris Jones/IndyCar Media

A legutóbbi két győztes is felkészült Long Beach-re

A szintén dél-kaliforniai Colton Herta a címvédő Long Beachen.

Mindig ez az a verseny, amit a legjobban várok az Indy 500-on kívül” – mondta Herta. „Ez az a verseny, amelyen felnőttem; ez váltotta ki belőlem az IndyCar versenyzés iránti rajongásomat.

Tavaly sikerült megszereznem a győzelmet, amivel egy álmom vált valóra. Szeretnénk megismételni ezt a teljesítményt. Úgy gondolom, hogy az utcai pályás autóink a legjobbak voltak St. Pete-ben, és remélhetőleg ez ezen a hétvégén is folytatódik.

Csapattársa, Alexander Rossi, aki az észak-kaliforniai Nevada Cityből származik, és kétszer nyert már Long Beachen.

Nagyon izgatott vagyok, hogy ezen a hétvégén Long Beach-be megyünk” – jelentette ki Rossi, akinek ez lesz a 100. rajtja az IndyCar Series-ben.

Kétségtelenül ez az egyik kedvenc futamom, hiszen mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni. Az a támogatás, amit ott minden évben kapunk, őrületes, és ez minden bizonnyal előre fog lökni minket, hogy egy nagyszerű hétvégét tudjunk teljesíteni.

Az edzések már pénteken megkezdődnek, míg az időmérőre magyar idő szerint szombaton 21:00-kor kerül sor. A versenyt pedig vasárnap 21:45-től lehet majd nézni az ARENA4+-on.