vasárnap, április 14, 2024

Elliott pole-ban, de Gilliland vitte el a show-t a Martinsville-i időmérőn

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa sorozat Martinsville-i időmérő edzésén Chase Elliott volt a leggyorsabb. A Hendrick Motorsports versenyzője idén először kezdhet versenyt az élről.

- Reklám -

A Martinsville-i időmérő a szokásokhoz híven két szegmensből állt, mely a mindössze 36 nevező miatt kizárólag a rajthelyek eldöntésére szolgált. Az edzés első körében a legjobb 10-be jutás volt a tét, az első rostán pedig több nagy név is fennakadt. Köztük volt a nem sokkal korábban rendezett szabadedzésen a második legjobb időt autózó Kyle Busch is. A kétszeres bajnok a B csoportban mindössze a 6. legjobb időt érte el, így csak a 11. helyről kezdheti a helyi idő szerint szombat esti futamot.

- Reklám -

A többi Toyotás sem szerepelt túl jól, ugyanis mindössze Christopher Bellnek sikerült beverekednie magát a folytatásba. A Fordok azonban taroltak, és Kevin Harvick, valamint Cole Custer révén mindkét csoportban Fordos győzelem született.

A legjobb 10 közt aztán fordult a kocka, és a szabadedzést megnyerő Chase Elliott tudott az élre állni. A 2020-as bajnok 3 századot javítva első körös idején, 19.694-et autózott, mely 1 tizeddel volt jobb, mint a mögötte végző Aric Almirola legjobbja. A Stewart-Haas Racing év végén visszavonuló versenyzője egy hajszállal, mindössze 9 ezred másodperccel előzte meg csapattársát, Cole Custert, míg a kaliforniai mellé Chris Buescher röptette be autóját.

- Reklám -

A nap meglepetését Todd Gilliland szállította. A Front Row Motorsport versenyzője csoportját a második helyen zárta, amivel pályafutása során először kvalifikálta magát a folytatásba. Ott aztán már jelentősen elmaradt legjobbjától, azonban ez is elég volt a fiatal észak-karolinainak ahhoz, hogy 12 helyet javítva eddigi legjobbján az 5. sorból kezdhesse a versenyt.

A futamot magyar idő szerint vasárnap hajnali 1:30-tól rendezik.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK