kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapCautionMario Andretti szerint innentől könnyebb lesz Max Verstappennek

Mario Andretti szerint innentől könnyebb lesz Max Verstappennek

- Hirdetés -

Mario Andretti nem volt hajlandó elhinni, hogy Max Verstappen nem érzett nyomást a vb-címe felé vezető úton. Ezt a legenda szerint a holland most mondhatja először.

Max Verstappen sokáig kényelmes előnyben volt Lewis Hamiltonhoz képest az F1-es vb-címért folytatott harcban, Silverstone sprintje után például 33 pontos fórja volt. Innentől aztán Hamilton elkezdett kapaszkodni, sőt, volt, amikor ő is vezetett. Verstappen ilyenkor igyekezett hangsúlyozni, hogy teljesen nyugodt és semmilyen nyomást nem érez. Így volt ez a szezonzárót megelőzően is, amikor pontegyenlőséggel mentek Abu Dhabiba.

- Hirdetés -

Az amerikai autósport élő legendája, Mario Andretti szerint, aki 1978-ban F1-es világbajnoki címet is szerzett, Verstappen most mondhatja el először igazán őszintén, hogy tényleg nincs rajta semmilyen nyomás.

Mondhatta ezt ahányszor csak akarta, de csak ilyenkor kerül le az ember válláról a teher egy jó része” – fogalmazott Andretti. “És annál az érzésnél nincs is jobb a világon. Ilyenkor, hogyha az ember el tudja érni, hogy végre tényleg nyugodt legyen, mindent még egy kicsit jobban fog tudni csinálni. A célja most az lesz, hogy minél többször meg tudja ezt ismételni. Most megvan az első vb-címe, ami óriási dolog és rengeteget segít majd neki.

- Hirdetés -

Verstappenen segíthet más szempontból a hőn áhított vb-cím Andretti szerint. “Gondoljunk csak bele, milyen tábor volt mögötte már idáig is. Ez most még inkább felerősödhet! Ilyenkor a szurkolóknak is átalakul a gondolkodásuk. (Verstappen) a vb-címével legitimálta felé a rajongásukat, és egy kölcsönösen még jobb kapcsolat alakul majd ki. Ezt sosem egyszerű elérni, de ilyenkor a szurkolók értékelik még jobban, amit elértél.

- Advertisement -
SourcePlanetF1

Friss