back to top
csütörtök, május 30, 2024

Jimmie Johnson: „Csak egy kicsit több tapasztalatra van szükségem”

Dátum:

Megosztás:

A hétszeres NASCAR Cup Series bajnok azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy nem sikerült a legjobb hatba jutnia az időmérőn.

- Reklám -

A szombati napon az Indy 500 kvalifikáció első felvonásán még minden remekül alakult a 48-as háza táján. Johnson bejutott a leggyorsabb 12 pilóta közé, így a vasárnapi napon is pályára vihette a Chip Ganassi Racing Hondáját.

- Reklám -

Sajnos nem sikerült javítania, 231.264 mérföld/órás négy körös átlagának köszönhetően a 12. helyről indulhat a 106. Indianapolis 500-on. Jimmie volt az egyetlen akinek nem sikerült a Fast Six-be kerülnie a Chip Ganassi Racingges versenyzők közül és a próbálkozása során a faltól sem sok választotta el őt.

Johnsonnak azonban ez még csak az első Indy 500-as futama lesz, mivel újonc szezonjában kihagyta az ovál pályán rendezett viadalokat.

- Reklám -

JJ az interjúban elmondta, hogy mi az oka annak, hogy egyelőre nem a győzelmekért harcol az ovál futamokon: „Végső soron azt hiszem a tapasztalatlanságom. A pályán lévő napfény, a pálya növekvő hőmérséklete és ezek a változó dolgok okozzák a nehézséget, csak próbálom megtalálni a megfelelő egyensúlyt a versenyautóban. Ezek a srácok annyira jók abban, amit csinálnak. A trükkös körülmények között egyszerűen csak egy kicsit több tapasztalatra van szükségem.

NASCAR pilóták az Indy 500-on

Johnsonhoz hasonlóan Kurt Busch is a 12. helyről indult eddigi egyetlen Indy 500-as rajtja során. Az Andretti Autosport színeiben versenyző Busch végül a hatodik helyet szerezte meg.

A világon egy ember volt, aki az IndyCar Seriesben és a NASCAR Cup Seriesben is bajnoki címet ünnepelhetett, ő pedig nem más, mint Tony Stewart. Stewart kétszer indult az Indy 500-on, 1999-ben pedig a hetedik helyre kvalifikálta magát. Érdekesség, hogy Johnson jelenlegi csapatával, a Chip Ganassi Racinggel érte el ezt az eredményt.

Danica Patrick, aki szintén mindkét szériában megmérettette magát, 2018-ban indult utoljára az 500-on. Akkor az Ed Carpenter Racing versenyzőjeként a hetedik helyre volt elegendő időmérős tempója, csakúgy mint Stewartnak.

A közeljövőben is előforudlhat, hogy újabb NASCAR pilóták próbálják ki magukat a világ legrangosabb versenyén. Legutóbb épp a regnáló Cup Series bajnok Kyle Larson és a fiatal titán Tyler Reddick is azt nyilatkozta, hogy komolyan érdeklődik a futam iránt.