hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarPenske: 150%-ban McLaughlin mögött állunk

Penske: 150%-ban McLaughlin mögött állunk

- Hirdetés -

A 2021-es év újonca eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Roger Penske azonban elmondta, töretlen a bizalom McLaughlinnal szemben.

Az ausztrál Supercars bajnoikság 3-szori megnyerését követően, régi álmát beteljesítve, 2021-ben az IndyCar sorozatban próbált szerencsét. Az új-zélandi a sorozat történetének egyik legeredményesebb csapata, a Team Penske autójában kapott lehetőséget, jó szezonkezdet után azonban elmartadtak a tőle várt, jó eredmények.

- Hirdetés -

A csapat tulajdonosa, Roger Penske azonban töretlenül bízik versenyzőjében, és összességében pozitívan értékeli első szezonját.

“McLaughlin mindenféle tapasztalat nélkül érkezett a sorozatba, úgyhogy az első év a tanulásról szólt.” – mondta a Kapitány a racer.com újságírójának. “Azt gondolom, nagyon jó munkát végzett az elmúlt évben, és arra számítunk, hogy idén még jobb lesz. Hosszútávú szerződésünk van vele, úgyhogy nem lehet kérdés, hogy itt a helye a csapatnál. Mindenképpen támogatni fogjuk, és biztos vagyok benne, hogy idén csúcsformában lesz.”

- Hirdetés -

“Ugyan abban a helyzetben van, mint Jimmie Johnson. Jimmie sem vezetett korábban IndyCar autót, és mindkettetjük egyre jobb teljesítményt nyújtott, ahogy haladt előre a szezon. Sőt, McLaughlin egy második helyet is elhozott Texasból, és nagyon jól ment Indianapolisban is. 150%-ban mögötte állunk!”

McLaughlin idén egy új versenymérnökkel, a korábban Simon Pagenaud autójáért felelős Ben Bretzmannel fog együttdologzni.

“Úgy látszik, már most nagyon jól összeforrtak.” – mondta Penske. “Ben okos srác, és nagy sikereket ért el korábban Pagenaud-val. Megkérdeztem őket, hogy hogyan értékelnék a sebringi tesztet, és azt mondták, nagyon jól ment a közös munka. Úgyhogy izgatottak vagyunk, mi fog kisülni a dologból.”

Bár a sebringi teszten a csapattársaktól elmaradva, csak a középmezőnyben zárt McLaughlin, messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni abból a gyakorlásból. Az igazi megmérettetés holnap jön, amikor magyar idő szerint 21:40-kor elkezdődik a szezonnyitó, St. Pete-i hétvége, az első szabadedzéssel.

 

- Advertisement -
SourceRACER.com

Friss