back to top
szerda, május 22, 2024

Vandoorne ugrik be Castroneves helyére

Dátum:

Megosztás:

Miután logisztikailag képtelenség volt, hogy Hélio Castroneves Texasban és Sebringben is ott legyen, csapatának meg kellett találnia a helyettesét. Vandoorne ugrik be az IMSA-futamra.

- Reklám -

Többen is azt tervezték az IndyCar mezőnyéből, hogy a texasi hétvégével párhuzamosan részt fognak venni az egy időben rendezett sebringi IMSA-futamon is. Ezt végül a két bajnokság egymásra szervezése gyakorlatilag ellehetetlenítette. Így járt Hélio Castroneves és a Meyer Shank Racing is, ahol a brazil végül az IndyCar mellett tette le a voksát. Az MSR-nek így az Acurába helyettest kellett találnia a brazil helyére. Ez végül Stoffel Vandoorne lett.

- Reklám -

Vandoorne jelenleg a Mercedes Formula E-csapatának versenyzője, ahol egy második hellyel kezdte a 2021-22-es szezont. Három futam után jelenleg az ötödik helyen áll. Nem ismeretlen számára az endurance világa sem, ugyanis tavaly kategóriamásodik lett Le Mans-ban, majd összetettben is az LMP2-es Jota Sport színeiben.

Vandoorne saját elmondása szerintnagyon izgatott” a verseny miatt, ugyanis az amerikai bajnokság rendkívül szoros. „Szerencsésnek érzem magam, hogy ahhoz a csapathoz csatlakozhatok, amely nemrég megnyerte a daytonai 24 órást. Tommal (Tom Blomqvist – a szerk.) tavaly is együtt versenyeztem, és ismerem Ollyt (Oliver Jarvis – a szerk.) is korábbról. Vele mondjuk először vezetek majd egy autóban. Nagyon várom már a hétvégét, és remélem, egy jó eredményhez segíthetjük hozzá a csapatot.

- Reklám -

Mike Shank csapatfőnök is visszadicsérte Vandoorne-t. „Stoffel nagyszerűen teljesített a teszteken, és meggyőzött minket ezzel. Az volt a célunk, hogy az IndyCarban és az IMSA-hétvégén is Hélio üljön az autónkban, de ez logisztikailag kivitelezhetetlen volt. Tom nagyszerű dolgokat mesélt Stoffelről, így azt gondolom, megint egy nagyon jó felállással vágunk neki a versenynek.