back to top
csütörtök, június 20, 2024

IndyCar-pilótájuk egyre nagyobb szerepet kap a McLaren F1-es csapatánál

Dátum:

Megosztás:

Nemcsak, hogy újra F1-es autóba ülhet a McLaren sztárja, de hivatalos rangot is kap majd az F1-es csapatban.

Hiába nincs F1-es ülés, a McLaren továbbra is milliókat költhet a harmadik pilótájára

- Reklám -

- Reklám -

Zak Brown nem rejtette véka alá tervét, miszerint adott esetben a tengerentúlról, az IndyCarból juttasson el egy pilótát az Forma-1-be. Erre több jelöltje is volt, saját pilótájuk, Pato O’Ward mellett, az Andretti sztárját, Colton Hertát és a kétszeres IndyCar-bajnokot, Álex Palou-t is beültette egy F1-es autóba.

Herta azóta az IndyCar mellett sportautózásban lett aktívabb, és azóta az Andretti-Cadillac-program is mozgásba lendült, amivel valószínűleg neki is lenne esélye. Bár azóta csapattársa, az istálló egyetlen idei futamgyőztese, Kyle Kirkwood is bejelentette igényét egy F1-es ülésre, amennyiben Michael Andretti sikerrel jár.

- Reklám -

Palou egy F1-es lehetőség reményében írt alá a McLarenhez, és idén minden követ megforgatott annak érdekében, hogy üléshez jusson a királykategóriában, de nem járt sikerrel. Így elvágta a szálakat a brit márkával, és az IndyCarra fókuszálva maradt a Ganassinál, további bajnoki címekre számítva.

Egyedül O’Ward maradt a jelöltek közül, és mind a fennmaradó szabadedzésen, mind az év végi újoncteszten ő vezetheti majd a McLaren autóját. Eddig – a McLaren szerződési szokásainak megfelelően – nem kötötte megállapodás a britek egyik csapatához sem kifejezetten, hanem a márka pilótái közé tartozott. Ennek megfelelően az F1-es csapatban sem volt hivatalos szerepe, Brown szerint azért sem, hogy jobban tudjon koncentrálni az IndyCarban lévő kötelezettségeire.

2024-től azonban tartalékpilóta lesz, de várhatóan csak azután, miután befejeződik a szezon a tengerentúlon.

„Mindig is mondtam, jó nap az, amikor beugorhatsz egy F1-es autóba, már nagyon várom, hogy én is tartalékpilóta legyek, amellett, hogy az Arrow McLarennel versenyzem. Köszönöm Andreának [Stella, csapatfőnök] és Zaknek ezt a lehetőséget” – nyilatkozta a RACER-nek.

Amiko O’Ward nem ér rá, a McLaren azt a Ryo Hirakawát hívja majd be, aki a Toyota csapatával már Le Mans-i győztesnek és világbajnoknak is mondhatja magát.