szombat, április 20, 2024

Palou Japánba vinné vissza a mezőnyt

Dátum:

Megosztás:

Bár az IndyCar két márkája közül az egyik japán, a mezőny 2011 óta nem versenyzett a felkelő nap országában.

- Reklám -

Akkor Motegi épített pályája volt a helyszín, miután egy földrengés megrongálta az ovált.

- Reklám -

„Most már jópár éve nem volt olyan megbeszélésünk, ami a Japánban való versenyzésről szólt volna. – jelentette ki Mark Miles, a Penske Entertainment elnöke. – A Motegi pálya állapota és az Észak-Amerikára fókuszáló stratégiánk ez ellen szól.

A sorozat regnáló bajnoka, Álex Palou – aki maga is versenyzett a szigetországban – azonban szívesen látna ilyen törekvéseket.

- Reklám -

„Nagyon jó élményeim vannak Japánból és néha hiányzik a szurkolók által keltett légkör. Hihetetlen, mennyien látogatnak ki egy olyan versenyre, ami szinte egy junior széria.” – nyilatkozta a spanyol a motorsport.com-nak.

„Kicsit hiányzik a kultúra, az, hogy minden nagyin precíz, de ez nem jelenti azt, hogy itt ne érezném jól magam. Itt voltak a legjobb pillanataim, és mindig is az Egyesült Államokban akartam élni, szóval nem cserélném egyiket sem a másikra.

Volt jó tapasztalatom Japánban is, és jó lenne, ha egy nap az IndyCar is visszamenne oda, mert akkor mindkettőt egyszerre tapasztalhatnám meg. Nagyon király belegondolni, és szerintem értelme is lenne.

Volt már rá példa, és van japán gyártónk is, meg persze Takuma [Sato], egy kétszeres Indy 500 győztes. Az ilyeneket ki kell használni, például Mexikót is kipipálhatnánk Pato [O’Ward] miatt, most, hogy jól teljesít és erős csapatnál van. Az is őrülten jó móka lenne.” – vélekedett.

Sato mellett azonban Palou is nagy népszerűségnek örvendene, hiszen három éve éllovasként érkezett a Super Formula utolsó hétvégéjére, ahol egy technikai hiba miatt végzett végül a bajnokság harmadi helyén.

„Észrevettem, hogy a közösségi médiában még sok japán szurkoló követ engem. Hihetetlen, hogy még megteszik, hiszen már nem is versenyzem ott. Pedig normális lenne, hogy kikövetnek vagy elvesztik az érdeklődésüket, de nem. Még most is követnek és támogatnak, és vesznek tőlem cuccokat is.”

Az IndyCar tavalyi bajnoka elárulta, most is követi az ottani eseményeket, régi csapattársa Tadasuke Makino mellett pedig a Toyota újdonsült Hypercar pilótáját, Ryo Hirakawa teljesítményét emelte ki.