kedd, április 16, 2024

Megint IndyCar-futamot rendezhet Mexikó?

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCart tulajdonló Penske Entertainment Group első embere, Mark Miles beszélt arról, hogy néhány éven belül megint vendégül láthatja Mexikó a bajnokságot.

- Reklám -

A Motorsport.com, valamint a Nielsen közvéleménykutató sportos szekciója, a Nielsen Sport közösen végzett felmérését kommentálta a napokban Mark Miles, a Penske Entertainment elnöke. Eszerint a bajnokság második legnépszerűbb versenyzője Romain Grosjean mögött a mexikói Pato O’Ward, így adja magát egy esetleges mexikói IndyCar-futam is.

- Reklám -

Mindig mondom, hogy menjünk. Ha pedig megyünk, tuti teltház lesz!” – mondta a felvetéssel kapcsolatban még korábban O’Ward.

Mark Miles, illetve a Penske Entertainment fantáziáját is piszkálja egy futam, amit Mexikó rendezhetne. Ismét. „Ezek nagyon jó hírek, amik megerősítést jelentenek számunkra” – mondja Miles. „Minden, az országon kívüli adat ezt támasztja alá, a 40 százalékkal magasabb közvetítési jogok is ezt támasztják alá. Ez a megerősítése ezeknek. A célunk továbbra is az, hogy alapvetően Észak-Amerikában versenyezzünk. Igen, tudjuk, ezért mondjuk is az ottani szurkolóknak: Mexikó is Észak-Amerika!

- Reklám -

Az ország ráadásul minden szempontból passzol az elképzelésekhez. „Az időzónát, a logisztikát és minden egyéb körítést tekintve a mi szempontunkból nincs nagy különbség Mexikó és mondjuk Indianapolis, vagy akár Charlotte, Houston és Chicago között. Régóta úgy tekintünk az országra, mint egy potenciális piacbővítési opció. Jó helyet kell ehhez találni, jó időzítést, és hogy minden klappoljon.

Az országban utoljára még 2007-ben rendezett futamot a Champ Car bajnokság keretein belül. A helyszín az F1-ből is ismert Autodromo Hermanos Rodríguez volt.