szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapCautionHIHETETLEN! A Forma-1 beelőzte a NASCAR-t nézettségben

HIHETETLEN! A Forma-1 beelőzte a NASCAR-t nézettségben

- Hirdetés -

A vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat több 50 év alatti felnőtt nézte az USA-ban, mint a NASCAR Cup Series darlingtoni futamát.

A Max Verstappen által megnyert Miami Nagydíj volt a második legnézettebb F1-es futam az Egyesült Államok történetében, 2,07 millióan nézték az ABC és az ESPN műsorán a futamot is. Ebből több mint 700 000 néző tartozott a 18-49-es korosztályhoz.

- Hirdetés -

A NASCAR Cup Series darlingtoni futama, amelyet Joey Logano nyert meg, ugyanebben az időpontban kezdődött a Fox Sports 1-en – írja a Yahoo Sports.

A NASCAR 2,6 millió nézővel épphogy megnyerte az összesített nézettségi csatát, de ebből mindössze 517 000 volt az 50 év alatti felnőttek száma.

- Hirdetés -

Ha az F1 nézettségi adataiból kivesszük a verseny előtti showműsort, akkor a futam nézettsége 2,6 millióra ugrik, és az ESPN szerint éppen csak elmarad a NASCAR-futamétól.

Az egyetlen Forma-1-es verseny, amely jobb nézettséget ért el az Egyesült Államokban, mint a Miami Nagydíj, a 2002-es Monacói Nagydíj közvetítése volt.

A vasárnapi verseny volt az első Forma-1-es futam Miamiban, és az első az idei szezonban az Egyesült Államokban rendezett két futam közül. Az F1 amerikai futamainak száma 2023-ban háromra bővül a Las Vegas-i Nagydíjjal.

A Forma-1 új amerikai futamai a nézettség gyors növekedése közepette jönnek. Az ESPN csatornái 2021-ben átlagosan több mint 930 000 nézőt ültettek a képernyők elé, miután 2020-ban átlagosan 608 000 érdeklődőt értek el.

A miami futam kétségkívül a sportág legnagyobb eseménye volt a hétvégén is. Olyan hírességek, mint Michael Jordan, Tom Brady, Serena Williams, David Beckham és mások is jelen voltak, amikor a Miami Dolphins Hard Rock Stadionja köré épített ideiglenes pályán versenyzett az F1.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss