csütörtök, június 1, 2023

Herta és Johnson is megszólaltak az ukrán – orosz háborúról

Date:

Share:

Az IndyCar két sztárja, Colton Herta és Jimmie Johnson együttérzését fejezte ki a kelet-Európában kialakult helyzet miatt.

- Advertisement -

Bár az Ukrán – Orosz háború inkább az Európai kontinenst érinti, természetesen a világ másik oldala is sokkos állapotban követi az eseményeket.

- Advertisement -

Társoldalunk, a Racingline.hu már írt róla, hogy az amerikai érdekeltségű Haas csapat levette autóiról az orosz Uralkali emblémáját – és színeit.

Ezen kívül megtörténhet, hogy az Orosz Nagydíj sem kerül megrendezésre. Sebastian Vettel és Max Verstappen kijelentette, hogy ha lesz is verseny, ők bizony nem fognak megjelenni az Orosz Nagydíjon.

Az IndyCar paddockjából először Colton Herta szólalt fel, és szolidaritását fejezte ki az Ukránokkal kapcsolatban. Üzenetében az Ukrán zászlót, valamint két szivecske emojit küldött.

Herta Race of Champions csapattársa, és IndyCaros riválisa Jimmie Johnson is így tett. A hétszeres NASCAR Cup Series bajnok soha nem félt kinyilvánítani a véleményét.

Így volt ez a 2020-ban, Talladegában, amikor Bubba Wallace támogatására szólította fel versenyzőtársait, illetve most az Ukrán – Orosz háborúval kapcsolatban is.

Johnson egy „Imádkozzunk Ukrajnáért” felszólítású képet osztott meg.

Érdekes lesz látni, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő St. Petersburg-i szezonnyitó versenyen mennyire foglalkozik majd a mezőny az Ukrajnában történő borzalmakkal.

Az IndyCar szezonnyitó versenyét a már említett Floridai St. Petersburgben tartják, melyet az ARENA4+-on lehet majd nézni vasárnap, 18:30-tól.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.