back to top
csütörtök, június 20, 2024

Idézőjeles újoncok emelték az IndyCar nívóját 2021-ben

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar 2021-es friss arcai bár a szó technikai értelmében tényleg újoncok voltak, ehhez elég szabadon kellett értelmezni ezt a jelzőt.

- Reklám -

Az IndyCar honlapja a szezon top 10 sztoriját összegző cikksorozatában a negyedik helyezetthez ért. Ebben az idei újoncfelhozatalt veszi górcső alá, amely

- Reklám -
  • a hétszeres NASCAR Cup-bajnok és 83-szoros futamgyőztes Jimmie Johnsonból
  • a Forma-1-ben tízszer dobogóra álló Romain Grosjeanból
  • és a Supercars háromszoros bajnokából, Scott McLaughlinból állt.

Karrierjük nyugodtan predesztinálhatta őket még a veterán jelzőre is, de tény ami tény, az IndyCarban újoncok voltak mindhárman. Rajtuk kívül futott még versenyt Kevin Magnussen, az F2-es futamgyőzelmekkel rendelkező Callum Ilott és Christian Lundgaard, valamint az Indy Lightsból ismerős RC Enerson és Ryan Norman is, de koncentráljunk most a fent említett trióra.

Az év újonca végül Scott McLaughlin lett, igaz viszont az is, hogy ő egyedül futott teljes szezont az újoncok közül. Romain Grosjean és Jimmie Johnson idén még kihagyta az oválokat, de a sikeres teszt után jövőre már ők is felmerészkednek a döntött kanyarokba.

- Reklám -

McLaughlin rögtön élete első oválversenyén másodikként zárt Scott Dixon mögött. Végül Gatewayben, egy másik oválon futott még be a top 5 tagjaként. Ezek voltak az új-zélandi legjobb eredményei. Grosjean az első indianapolisi belső pályás futamon a pole-ból indulhatott, végül VeeKay mögött másodikként futott be. Később a francia még kétszer dobogóra állhatot. Indianapolisban megint összejött neki egy második hely, Laguna Secában pedig nagy felzárkózás végén lett harmadik.

A legmesszebbről Johnson futott neki az IndyCar-szereplésnek: a NASCAR-legenda legnagyobb eredménye az volt, hogy a szezon végén négyből háromszor is megúszta már a lekörözést.