back to top
hétfő, május 20, 2024

Grosjean sikeres tesztje után biztosan indul majd a 2022-es Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Szerdán két veterán, de Indy-kezdő, Romain Grosjean és hétszeres NASCAR-bajnok, Jimmie Johnson tesztelt a Indianapolis Motor Speedwayen.

- Reklám -

A két pilóta a kezdők programjának (Rookie Orientation Program) keretein belül tesztelhettek, a francia pedig csapatváltása miatt először próbálhatta ki új autóját.

- Reklám -

Grosjean sikeres debütáló szezonját követően bajnoki célokkal érkezik az Andrettihez. Ehhez azonban az is szükséges, hogy – az idei szezonnal ellentétben – az oválpályákon is rajthoz álljon.

A francia helyét Pietro Fittipaldi indult idén az első három ilyen versenyen. Negyedjére azonban már Grosjean ült a volánnál a World Wide Technology Racewayen. Ugyan nem váltotta meg a világot, de így is a mezőny közepén, a 14. helyen végzett.

- Reklám -

„Nem lehet a legjobb 10-be kerülni, hogyha nem teljesíted az összes versenyt.” – jelentette ki az idén 15. francia. – „Azt akarják, hogy bajnokságokért és az élen küzdjek, és nem érzem magam kényelmetlenül a döntés miatt.”

Grosjean tavalyi bahreini balesete után úgy nyilatkozott, hogy családja miatt nem vezet majd oválokon, de a jó eredmények meggyőzték arról, érdemes újragondolnia a kérdést.

„Tisztelni kell az oválokat. Nem tűnik gyorsnak a tempó, amikor minden jól megy, de amikor elkezd csúszni a hátulja, tudod, hogy ott van a fal.”

„Meg tudom osztani a karrieremből adódó boldogságomat a családommal, így ez egy olyan kockázat, amit vállalok.”

Jimmie Johnson és a francia is teljesítették a szükséges szintidőt, annak ellenére, hogy a napjukat az eső miatt hamarabb kellett félbeszakítani. Az amerikai azonban még nem kötelezte el magát a híres verseny mellett.

„Elég jól ment, sima nap volt, az időjáráson kívül. A legstresszesebb rész az első kör volt, onnantól könnyebben ment minden. Fogalmam sem volt, milyen lesz elérni a 205 mérföld per órát, addig minden rendben volt. De igazából amikor eljutsz 215-ig, akkor kezdődik az izgalmas rész.” – összegezte Grosjean.