vasárnap, április 14, 2024

Hatással van a McLaren pilótáira a NASCAR-bajnok érkezése

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

Zak Brown hamar elkezdte Kyle Larson felkészítését, a NASCAR-bajnok a múlt hónapban ült a GM Racing szimulátorába, és Felix Rosenqvist, az egyik IndyCar-pilótájuk kalauzolta őt végig az élményeken.

- Reklám -

„Jó volt körbevezetni, mit csinálunk úgy általában. Még az autóba is beleült, és sokat beszélgettünk a versenyről.” magyarázza a svéd.

„Nagyon érdeklődött, főleg az épített pályás versenyek iránt. Erre megpróbáltam meggyőzni, hogy induljon el egy olyan versenyen is, mert jó móka lenne.”

- Reklám -

Nagyon tehetséges, már sokakat hallottam, hogy arra fogadtak, nyerni fog, ez az elvárás vele szemben. Az emberek tényleg elhiszik, hogy képes rá. Lehetőségem volt tanulni valakitől, aki teljesen környezetből jött. Még csak 30 percet beszéltünk, de már azt éreztem, tanultam valami újat. Nagyszerű lesz őt a közelben tudni.”

Larson egyelőre nem kötelezte el magát másik IndyCar verseny mellett, a tervek szerint már idén autóba ül, hogy felkészüljön a megmérettetésre. A legjobb esélye egy versenyre Indianapolisban lenne, a NASCAR és az IndyCar közös hétvégéjén. Azonkívül Road Americában lenne esélye még indulni, a NASCAR nyári szünetében.

Ha szeretne, még ellátogathat az Indy GP-re és a Gateway versenyére, ez a kettő nem ütközik a fő állásával. Brown kiemelte, szeretné ott tudni Larsont, nemcsak azért, hogy a színfalak mögül éljen át egy verseny, hanem részt vegyen a mérnökök és a pilóták megbeszélésén is.

Rosenqvist bizonyára örülne neki, de nem ő az egyetlen a csapaton belül, ugyanis Alexander Rossi már gokartos koruk óta ismeri Larsont.

„Ez egy nagyon jó történet. Jó ezt látni, és kicsit részének lenni annak, amint valaki megpróbálja a Duplát [az Indy 500 és a Coca-Cola 600 teljesítése egy napon]. Ez nagyszerű bármilyen versenyzőnek, hogy lehetőséget kap erre.”

És hogy ki ne maradjon a sorból, már Pato O’Ward is találkozott Larsonnal, méghozzá a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon, ahová tesztelni ment, míg a NASCAR-pilóta vendégként volt ott.

„Az a srác tud ám vezetni.” – mondta róla a mexikói. – „Már várom, hogy csapattársak legyünk. Két éve futottunk össze, miután bajnok lett.”

„Nagy rajongója vagyok, és szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy mindannyian izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy csapattag lesz.”

A NASCAR rekordbajnokának útját követheti a McLaren legújabb szerzeménye