szerda, április 17, 2024

A Ferrari korábbi tehetségét már a dobogós helyek is boldoggá tennék

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar-ban a második idényét kezdi Callum Ilott, és a Juncos Hollinger Racing pilótájának vágya dobogóra állni. Tavaly ugyanis a 8. helynél egyszer sem végzett előrébb, jóllehet, a szezonzárón egy 2. rajtkockával villantott.

- Reklám -

Amennyiben minden összejön, nyerhetünk, de nem ez a célkitűzésünk, hanem a dobogós eredmények. Erre adott a lehetőségünk – mondta a Motorsport.com-nak a Ferrari akadémiájának korábbi tagja. – Nekem azonban a kiegyensúlyozottság a lényeg. Szeretném, ha folyamatosan a legjobb tíz között végeznénk és nem szóródnának annyira az eredmények a 9. és a 20. hely között.

- Reklám -

Nyugodtabb vagyok, mint tavaly. Kellemes önbizalomnövelő tényező, hogy már ismerem a pályákat és tudom, mire számítsak rajtuk – tette hozzá. – Készen állok, jobbnak, erősebbnek érzem magam.

Emellett úgy érzi, az egy helyett immár két versenyzőt indító csapat is javult. „Sok apró területen fejlődtünk, nem pedig egy területen léptünk előre nagyot. Ez javítani fogja a helyzetünket már a kezdetektől fogva. Nem csak a beállításokról beszélek, hanem a különböző műveleti folyamatokról, az egymás közti kommunikációról. Ha ezeket összeadjuk, az jelentős.

- Reklám -

A csapattársról, az argentin Agustin Canapinóról jók a benyomásai, akiről kiemelte, hogy a mezőny közös tesztelésén milyen gyorsan felvette a ritmust, miután eddig alig volt tapasztalata a formaautókról (korábban túraautókkal versenyzett).

Gyengébb teljesítményre számítottam tőle a lendületes kanyarokban, mert kevés a rutinja az ilyen autók aerodinamikájáról. De kapásból gyorsan ment – mondta Illott. – Túlszárnyalta a várakozásomat.