back to top
vasárnap, május 26, 2024

Vandoorne egyelőre csak Sebringre koncentrál

Dátum:

Megosztás:

Stoffel Vandoorne azt mondja, hogy a márciusi Sebringi 12 óráson való indulása jelenleg „egyszeri alkalom”.

- Reklám -

A belga versenyző azonban nem zárta ki teljesen, hogy a jövőben további lehetőségeket kap a csapattal.

- Reklám -

Az ex-Formula-1-es, jelenleg Formula E világbajnokságban szereplő pilótát a Daytonai 24 órás győztes Helio Castroneves helyére hívták be, ahol Oliver Jarvis és Tom Blomqvist lesz a csapattársa

Általában ott ahol indul a MSR, Helio, vagy Simon ül benn az autóban” – magyarázta Vandoorne.

- Reklám -

Daytonában Tom, Jarvis, Helio és Simon Pagenaud-val csinálták, de Sebringi 12 órás hétvégéjén mindketten az IndyCarban versenyeznek, így összeütközés van.

Azt hiszem, eredetileg azt tervezték, hogy egy éjszakai magánrepülővel próbálják meg áthozni a srácokat, de azt hiszem, logisztikailag ez túlságosan nehézzé vált a dolog.

Vandoorne elárulta, hogy Blomqvist volt az – akivel tavaly a JOTA Sportnál csapattársak voltak – aki megszerezte neki a lehetőséget, miután Castroneves nem állt rendelkezésre IndyCaros elfoglaltságai miatt.

Tom nyilvánvalóan beszélt a csapattal arról, hogy szerinte kit tudnának bevonni a projektbe, aki jól illeszkedne, és ő javasolt engem.

Úgy gondolom, hogy ez sok szempontból nagyszerű, mert tökéletesen ismerjük egymást az endurance oldalról, még az ülés tekintetében is, tudod, ugyanazt az ülést használjuk. Ez sok mindent megkönnyít.

Az egész az utolsó pillanatban történt, de nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem van az IMSA-ban versenyezni, és főleg Sebringben indulni.

Miközben a Mercedes-EQ-val teljes munkaidőben a Formula E-ben versenyez, Vandoorne elmondta, hogy nyitott további lehetőségekre az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben vagy az MSR-nél, bár elismerte, hogy ennek jelenleg kicsi a valószínűsége.

Castroneves a Michelin Endurance Cup szezonjának maradék versenyein vissza fog térni harmadik versenyzőként, így ő már várhatóan ott lesz a Watkins Glen-i versenyen és a Petit Le Mans-on is.

Azt hiszem vissza fognak térni Simonhoz és Heliohoz, de ki tudja. Rendelkezésre állok, ha bármi közbejön, de jelenleg ez csak egy egyszeri alkalom. Meglátjuk mi lesz.” – mondta Vandoorne.