szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarGrosjean Amerika új rosszfiúja, de ha kell, a társak büntetik majd?

Grosjean Amerika új rosszfiúja, de ha kell, a társak büntetik majd?

- Hirdetés -

Mario Andretti, az amerikai autósport veteránja ismét megszólalt a vezetési etikett, valamint Romain Grosjean célkeresztbe kerülése kapcsán.

Az ötlet nem új: Amerikában szokás, hogy a pilóták néha nem a pályán kívül, hanem azon belül rendezzék le nézeteltérésüket egy-egy kérdéssel kapcsolatban. De vajon mikor jogos, ha jogos egyáltalán?

- Hirdetés -

„Nem hiszem, hogy ez más lenne a motorsportban, mint az összes többi sportban. A veteránok néha leckét adnak a fiatalabbaknak, a bajnokok pedig az újoncoknak arról, mi elfogadható, és mi nem az.” szólalt fel Mario Andretti.

„Ami más nálunk, az az, hogy valaki megsebesülhet vagy meghalhat. Erre kell mindenkit emlékeztetni, aki rászorul ilyesmire. Ugyanakkor annak is figyelembe kell vennie ezt, aki úgy dönt, hogy a bíró szerepét játssza. Ugyanis jobbá nem tehetsz valamit azzal, hogy rosszabbá teszed.

- Hirdetés -

De igenis lehet hatással ilyesmire. És tényleg, néha szükséges ezt javítani. Nem is ezt, inkább az adott embert.”

Az IndyCar paddockban egy ideje Grosjean felé mutatnak a szálak. A svájci-francia versenyző már F1-es karrierje alatt is elhíresült az első körös baleseteiről, és arról, nehéz körülötte a pályán probléma nélkül maradni.

„Tudtam, hogy Romain később fog fékezni, mert a többiek már hamarabb figyelmezettek rá.” – mondta a barberi esetről Graham Rahal.

„Ha a versenyigazgatás nem tesz semmit, akkor nem fognak. De amikor én csinálom ugyanezt vele, akkor remélem velem sem tesznek majd semmit. Nekünk pilótáknak össze kell fognunk, mindenkinek, mert nem csak nekem van problémám ezzel.”

Elvileg Grosjean és Rahal nem túl barátilag megbeszélték a dolgot, de úgy tűnt az ügy egyelőre lezárult.

„Mindannyian tudjuk, hol van az ideális ív, vagyis tudnunk kéne.” – jegyezte meg epésen az idei háromszoros győztes Josef Newgarden, a francia egyik nagy kritikusa.

„De nem lehet olyan a pályán, mint a Mad Max. Mi egy csapat pilóta vagyunk, akik egymástól függenek, miközben keményen, de okosan versenyzünk. És biztonságosan. Ez az egész lényege.

Ezen a szinten nincs egy embert sem, akihez anno egyszer nem ment volna oda egy veterán egy tanáccsal, mert valami hülyeséget csinált. Mindezt azért, hogy ne forduljon elő még egyszer. Mert ha igen, egy idő után ellened fognak fordulni.”

- Advertisement -
SourceESPN

Friss