csütörtök, február 22, 2024

Szívszorító kiesés után hatalmas baleset jelentett második esélyt a veteránnak

Dátum:

Megosztás:

Ironikus módon egy látványos ütközés biztosított lehetőséget az Indy 500 eddigi egyetlen kiesőjének a visszatérésre.

- Reklám -

A vasárnapi időmérő keservesen alakult a 15 Indy 500-at megjáró Graham Rahalnak, miután egy autót sem tudott megelőzni, és ezzel elesett a versenyen való indulás jogától. Harminc évvel azután, hogy apja is hasonló „eredményt” ért el.

- Reklám -

Családi csapat egyik másik versenyzője, Jack Harvey ejtette ki az utolsó pillanatban.

Rendkívül szoros időmérő, kétszer is szinte a legkisebb különbség döntött az Indy 500-on!

- Reklám -

Az egész héten szenvedő Rahal azonban kapott egy második esélyt… de milyen áron. Történt ugyanis, hogy a hétfői gyakorláson a mezőny egyszerre lassított a tempóján, a Stefan Wilson mögött haladó Katherine Legge azonban későn reagálta ezt le, és ezzel belerohant honfitársába.

Mindketten orvosi ellenőrzésen estek át, és míg a falon továbbcsúszó Legge megúszta, addig Wilson közel merőlegesen érkezett a falba, emiatt megrepedt az egyik csigolyája. Az orvosok emiatt nem engedik elindulni a versenyen.

Az autó azonban indulhat, így a csapata a vasárnap szabaddá váló – előtte amúgy is Indy 500-ra készülő – Graham Rahalt kérte fel a pótlásra. Az amerikai korábban már versenyzett a Dreyer & Reinbold Racinggel, ráadásul pont oválon. Akkor egy kilencedik hely volt a mérlegük a 2010-es iowai futamon.

 

Kétszeresen is történelmet írt az Indy 500 egyetlen női résztvevője