back to top
vasárnap, június 16, 2024

Bubba Wallace: Igen fekete vagyok, fogadjátok már el végre

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace nemrég egy amerikai podcast vendége volt, ahol arról panaszkodott, hogy az emberek még mindig nem fogadják el őt.

- Reklám -

Bubba Wallace, a NASCAR Cup Series mezőnyének egyetlen fekete versenyzője szerint a rajongók még mindig nem tudták elfogadni, hogy egyetlen afro-amerikai versenyzőként ilyen sikereket ér el.

- Reklám -

Amikor megnyerem a versenyt és az emberek hallják, hogy én vagyok az egyetlen afro-amerikai versenyző, akkor még mindig meglepődnek”mondta Bubba Wallace.

Ugyanakkor Bubba Wallace hozzátette, hogy nem tetszik neki az a kép, amelyet a média alkotott róla, és kihasználják a bőrszínét.

- Reklám -

Belefáradtam, hogy erről halljak. De a médiának kellenek ezek a cikkek, mert ezekre kattintanak.

Arra nem kattintanak, hogy Bubba Wallace nyerte a versenyt, az emberek azt fogják mondani, hogy ki a fene az. De ha azt írják, hogy a fekete versenyző nyert, azonnal elolvassák a hírt.

Bubba Wallace turbulens szezonon van túl, hiszen az év elején sok megpróbáltatáson ment keresztül, de aztán a csapaton belüli átalakításoknak köszönhetően javultak az eredménye, és Kansasben futamgyőzelmet ért el.

Ezután viszont jött a feketeleves, hiszen a Las Vegasban rendezett versenyen összeakadt Kyle Larsonnal, és eltiltották őt egy versenyre.

Wallace a szezonzáró Pheonix-i versenyt a 22. helyen zárta és ezzel végül 19. lett a NASCAR Cup Series 2022-es szezonjában.

A 23XI Racing versenyzője a 23-as autóban kezdte a szezont, azonban a tulajdonosi bajnokság miatt végül a 45-ös autóban fejezte be azt. Jövőre azonban ismét a 23-as autóban fog ülni, csapattársa pedig a visszavonuló Kurt Busch helyére érkező Tyler Reddick lesz.