back to top
hétfő, május 20, 2024

Európában ismerik el Roger Penske munkásságát

Dátum:

Megosztás:

Másodszor osztják ki az Autosport magazin Autosport Gold Medal-ját, melyet idén a 85 éves Roger Penske fog megkapni.

- Reklám -

Kevés olyan személyiség van a motorsportban, Roger Penske, és ezt fogják ünnepelni az Autosport magazin éves gáláján – melyet idén december 4-én rendeznek -, ahol az Autosport Gold Medallal fogják kitüntetni őt – írja a Motorsport.com.

- Reklám -

Az Autosport Gold Medal az Autosport gála legmagasabb elismerése. Olyan személyt ismer el, aki egy életen át szolgálta a sportot, és aki maradandó örökséget hagy a jövő generációi számára. A 2021-ben alapított díjat először Jean Todt kapta meg.

Egyesek számára Penske motorsportban elért eredményei a statisztikákban mutatkoznak meg. A Penske csapat 17 IndyCar bajnoki címet, 18 Indy 500 győzelmet és összesen 231 IndyCar győzelmet szerzett.

- Reklám -

A NASCAR Cup és Xfinity sorozatban a Penske autói 10 bajnoki címet, három Daytona 500-as diadalt és 219 győzelmet gyűjtöttek össze.

Ráadásull 2022-ben olyan tett vitt véghez a csapata, melyre még soha nem volt példa az amerikai autósportok történetében. Versenyzői behúzták az IndyCar és a NASCAR Cup Series bajnoki címét is Joey Logano és WIll Power révén.

Joey Logano a NASCAR, Roger Penske az amerikai autósport új királya

2023-ban a Penske újjáélesztett sportautós ága is sikerre tör majd a Porsche partnereként, hogy elhódítsa a az IMSA bajnoki címét, és harcba száll majd a Le Mans-i 24 órás győzelméért is.

Ráadásul érdemes csak azokon a neveken végignézni, akik a Penske csapatában versenyeztek: Mario Andretti, három négyszeres Indy 500 győztes RIck Mears, Al Unser, valamint Hélio Castroneves, a kétszeres F1-es világbajnok Emerson FIttipaldi, Juan Pablo Montoya, valamint a szintén kétszeres NASCAR Cup Series bajnok Joey Logano.