hétfő, március 4, 2024

Ericsson úgy érzi, nem rajta múlik a bajnoki cím

Dátum:

Megosztás:

Bár még matematikai esélye van, Marcus Ericsson nem számít arra, hogy az ő teljesítményén dől el az idei IndyCar bajnoki címe.

- Reklám -

A svéd idén megnyerte az Indy 500-at, viszont azóta nem állt dobogóra, így már csak csekély esélye van a végső győzelemre.

- Reklám -

Portlandben 18. helyről rajtolt, és egy eltolt boxtaktikával próbálkozva a 11. helyig tudott feljönni, így azonban már 39 pont a hátránya.

„Szerintem jó döntés volt a stratégáktól. Néha nagyon gyorsak voltunk, jó volt a tempónk. Egy verseny alatt – ahogy ezt már korábban is láthattuk – jók voltunk, de egyszerűen nehéz helyzet volt. Nem lehet könnyen előzni itt, néha csak beszorulsz a forgalomba, és sok időt vesztesz.”

- Reklám -

Most már az utolsó versenyre, Laguna Secára koncentrál, és egyértelmű a cél.

„Azért megyünk oda, hogy nyerjünk. – jelentette ki Ericsson a tobychristie.com-nak. – Már így is nagy mázli kéne a bajnoksághoz. Mi annyit tehetünk, hogy nyerünk és azzal, hogy a többiek mit csinálnak, nem tudunk mit tenni.”

A Chip Ganassi Racing pont ott tesztelt, így Ericssonnak és Dixonnak egy jó eredmény egyáltalán nem elképzelhetetlen.

„Tudjuk, hogy jó az autónk ott, megmutatkozott a teszten is. Már korábban is látszott, hogy fekszik nekünk a pálya, a Penske azért nem jött oda tesztelni. Remélhetőleg ez előnyünkre lesz.

Ők [Penske] erősek voltak most, hiszen ide jöttek gyakorolni. Valószínűleg mi leszünk ilyen erősek, és nyerni tudunk. Ez a cél. Meglátjuk, az mire lesz elég.”

A képlet nem egyszerű, hiszen öt pilóta lehet még bajnok: Power áll jelenleg a legjobban, őt Dixon és Newgarden követi, majd jön a két matematikai esélyes, Ericsson és McLaughlin.