hétfő, április 15, 2024

Eggyel több autóval áll majd a rajtrácsra 2023-tól az IndyCar legkisebb csapata

Dátum:

Megosztás:

Ricardo Juncos és Brad Hollinger az elmúlt hónapokban szorgalmasan dolgozott azon, hogy 2023-tól két versenyautóra bővítsék IndyCar csapatukat.

- Reklám -

Most, hogy az utolsó puzzle darabok is összeálltak, a Juncos Hollinger Racing csapata be is jelentette, hogy 2023-tól meg is valósítják tervüket, ráadásul mind a kettőt teljes szezonra készítik elő.

- Reklám -

A Juncos Hollinger Racing, várhatóan az elkövetkező hónapokban majd egy jó pár versenyzőt megkeres majd, és természetesen tesztelnek is velük mielőtt eldöntenék, hogy ki vezesse majd a 78-as Chevy-t.

Hihetetlen, hogy ezt ma bejelenthetjük és valóra válthatjuk” – mondta Juncos. „A kezdetektől fogva kitartottunk a szavaink mellett, miszerint tovább fogunk bővülni és terjeszkedni, és ezt most véghez is visszük.

- Reklám -

Számunkra nagyon izgalmas ez a bejelentés, hogy kétautós csapattá bővülünk, de ez volt a tervünk az elmúlt évben is, tehát mióta az NTT IndyCar Series részeivé váltunk.

Újonc pilótájával a JHR ebben a szezonban öt alkalommal került be a Firestone Fast 12-es kvalifikációs csoportjába, Ilott pedig öt top 12-es helyezést ért el a rajtrács legkisebb csapatának.

Az idei évet egy autóval akartuk kezdeni, hogy elkezdjük a csapat protokolljait és eljárásait” – magyarázta a csapattulajdonos.

A mi filozófiánk, amivel dolgozunk, egy kicsit eltér a megszokottól, így biztosak akartunk lenni abban, hogy a tervünket a megfelelő módon ültetjük be, azáltal, hogy egy autóra koncentrálunk, mielőtt bővítünk.

Pontosan azt csináljuk, amit elterveztünk, és a belátható jövőben, 2023-tól kezdődően a kétautós csapatunkkal folytatjuk. Továbbra is úgy fogjuk építeni ezt a csapatot, ahogyan Brad és én a kezdetektől fogva terveztük, és azt tesszük, ami a legjobb a fejlesztés, a technika, a marketing és minden más szempontból.

Juncos HOLLINGER

Hollinger tavalyi beszállásával váltak lehetővé az új befektetések, a csapat stabilitása és növekedése szempontjából.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a következő szezonba már két autóval csapunk a lecsóba” – jelentette ki Hollinger.

Ricardo, Callum és az egész csapat kivételes munkát végzett idén, túlteljesítve a kitűzött céljainkat, amelyeket az NTT IndyCar Series első teljes évében való indulással tűztünk ki magunk elé.

Most a tervek szerint bővíteni fogjuk a csapatot, ami jelentős versenyzési lehetőséget biztosít számunkra a 2023-as idényre.

Egy második autóval a csapat érdemben javíthatja az adatelemzésünket, valamint tesztelheti a különböző beállításokat és stratégiákat. A több autóval rendelkező csapatok előnyei óriásiak.

Egy-két IndyCar-veterán mellett várhatóan a Formula 2, és az Indy Lights versenyzői is a második ülésre pályázó végső jelöltek között lesznek.

Callum egy kivételes fiatal versenyző, aki már az NTT IndyCar Series első évében minden várakozást felülmúlt” – mondta Hollinger.

Ha egy tapasztalt versenyzőt választunk mellé csapattársnak, azzal még magasabb szintre emelhetjük a teljesítményét. A célunk egyértelmű, a csúcson szeretnénk lenni.

Ricardo egyértelműen bebizonyította, hogy képes egy győztes csapat összeállítására. Az elmúlt hétvégén a Juncos Hollinger Racing hatodik alkalommal nyerte meg az Indy Pro 2000 csapatbajnokságát, és a csapat korábban az Indy Lights sorozatban is nyerni tudott már.

A 2023-as tervünk egy nagyszerű lépés a végső célunk, az NTT IndyCar Series egyéni, és csapatbajnoki cím megszerzése felé.