vasárnap, április 21, 2024

Dixon hatalmas felzárkózásával életben tartotta a bajnoki reményeit

Dátum:

Megosztás:

A 16. helyről rajtolva Scott Dixon hamar megvált a fekete gumiktól Portlandben, utána pedig a gyorsabb, piros abroncsokon egészen a dobogóig jött fel.

- Reklám -

Az utolsó újraindításnál is jól kihasználta Rossi és O’Ward kalamajkáját, ezzel találta magát a harmadik helyen, a két Penske, McLaughlin és Power mögött.

- Reklám -

„Nem volt jó időmérőnk, így marad két új és egy régi piros gumink.” – kezdte Mike Hull, a Chip Ganassi Racing igazgatója a RACER-nek.

„Emiatt rajtoltunk a lassabb gumikon. Hamar jöttünk ki, kicsit spórolni kellett az elején az üzemanyaggal is. A használt gumikat az utolsó előtti etapra tettük fel, mert frisseket akartunk használni a végére. És Scott megtette a magáét.”

- Reklám -

A Ganassi három esélyes pilótával érkezett meg Portlandbe, most azonban csak Dixon, illetve kis eséllyel Ericsson van még a bajnoki cím közelében. Viszont a Ganassi épp a szezonzáró helyszínén, Laguna Secában tesztelt, emiatt sokra lehet tőlük számítani.

„Mindig is tudtunk, esélyesek vagyunk a Penskével szemben. – folytatta – Jó móka ellenük versenyezni. Ez a csapat sosem adja fel. A célunk pedig az volt, hogy Alex, Marcus és Scott az utolsó versenyig esélyesek legyenek, onnantól pedig nyerjen a legjobb.

Kissé sajnálatos, hogy Alexnek ez nem jött össze, és Marcusnak is sok kell hozzá, de ők is ott lesznek, a legjobbjukat nyújtva. Majd meglátjuk, mi történik.

Tudják, a Penske tesztelt Portlandben és jók voltak, mi abban reménykedünk, ennek a fordítottja lesz igaz, annak alapján, hogy mi hol teszteltünk.”