szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarEricsson nem hiszi, hogy elsőszámúvá lépne elő csapatában

Ericsson nem hiszi, hogy elsőszámúvá lépne elő csapatában

- Hirdetés -

Marcus Ericsson nem gondolja, hogy csapatán belül elsőszámú pilótává lépne elő attól, hogy vezeti a bajnokságot.

A svéd idén megnyerte az Indianapolis 500-at, és jelenleg 27 pont az előnye a tabellán, miután legutóbb Road Americán második lett.

- Hirdetés -

Csapattársai közül a 2021-es bajnok Alex Palou, akivel a hétvégén összeütközött Ericsson és ennek következtében kiesett, jelenleg az ötödik, Scott Dixon pedig a hatodik helyet foglalja el a pontversenyben. Az első teljes IndyCar szezonját teljesítő NASCAR legenda, Jimmie Johnson jelenleg a 24. helyen áll a tabellán.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a csapaton belüli rangsorról, Ericsson így válaszolt: “Őszintén szólva azt hiszem, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk. Ott van Scott Dixon – aki egy legenda, minden idők egyik legjobbja -, nyilvánvalóan Alex, a címvédő, és Jimmie.

- Hirdetés -

Ericsson a negyedik helyre kvalifikálta magát, és ott is haladt a futamban, amíg nem ütköztek Palouval. A következő 49 kört a harmadik pozícióban töltötte, egy lassúra sikerült pitkiállás ellenére is. Az utolsó újraindításnál azonban lecsapott Alexander Rossira, amikor mindössze három kör volt hátra a versenyből, így előrejött a második helyre és ott is zárta a hétvégét.

Ericsson a futam előtt a második helyen állt a bajnoki pontversenyben, és nem kis részben Will Power ütközésének is köszönhetően visszaszerezte az első helyet. Másik riválisának az Arrow McLaren SP versenyzőjének Pato O’Wardnak a futam utolsó harmadában állt meg az autója motorhibával.

Azt hiszem, tisztességes napunk volt Detroitban, de nyilván sosem szép dolog elveszíteni a vezetést.” – mondta Ericsson.

Ez volt az egyik célunk a Road Americára érkezve, hogy visszaszerezzük a vezetést. Nyilvánvalóan Willnek, Patónak és Alexnek is rossz napja volt. Ez jó nekünk, hiszen ők voltak hozzánk a legközelebb a bajnokságban.

- Advertisement -

Friss