szombat, szeptember 23, 2023

Power szerint el kéne tiltani DeFrancescot

Dátum:

Megosztás:

Will Power nem türtőztette magát, amikor Devlin DeFrancescoról kellett beszélnie az IndyCar Road Americai versenye után.

- Advertisement -

A Team Penske pilótájának vérmérséklete azután forrongott, hogy az Andretti Autosport újonca, Devlin DeFrancesco hátulról nekiment és az 5-ös kanyar falának lökte riválisát a verseny elején.

- Advertisement -

Miközben a tévékamerák arra vártak, hogy interjút készítsenek a korábbi bajnoki éllovassal, aki a 19. helyen, egy pozícióval DeFrancesco mögött végzett – akit az IndyCar stop-and-go büntetéssel sújtott -, Power a RACER-nek elmondta, hogyan szeretné, ha a verseny után kezelnék az ügyet.

Szerintem le kellene el kéne tiltani őt egy időre” – mondta Power. „Ez lenne az okos dolog, és elgondolkodtatná, mert nem csak velem tette ezt. Kirkwood odajött a futam után, és elmondta, hogy vele is ugyanezt csinálta. Szóval nem csak velem történt ez.

- Advertisement -

A maga részéről DeFrancesco – aki a bokszutcában való gyorshajtásért kapott egy második büntetést is – arra mutatott rá, hogy a 3-as kanyarban Powerrel való dulakodás nem csak az ő hibája volt.

Az 1-es kanyarból kifelé jövet remekül elmentem mellette, aztán a 3-as kanyarban lelökött a pályáról, majd az 5-ös kanyarban belülre került.

Aztán kimentem kívülre, mert láttam, hogy leblokkolt, így megpróbáltam belülre kerülni, és összementünk, majd megkaptuk a büntetést. Az IndyCar meghozta a döntést, amit meghozott, ez már csak így megy.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.