szerda, április 17, 2024

Hivatalos: Szintet lép a NASCAR legjobb női versenyzője

Dátum:

Megosztás:

Hailie Deegan az októberi Las Vegasi versenyen mutatkozik be a NASCAR Xfinity Seriesben, az SS Green Light Racing 07-es autójában.

- Reklám -

Deegan idén második teljes szezonját futja a NASCAR Truck Seriesben, azonban néhány kiugró eredményen kívül nagyon inkonzisztens teljesítményt nyújt, és összességében rosszabb szezont fut mint tavaly.

- Reklám -

Ennek ellenére ő a Ford egyik legnagyobb reménysége, éppen ezért nem meglepő, hogy lehetőséget akarnak neki adni egy másik környezetben is.

A választás arra a csapatra esett, amely idén már többször is jól szerepelt, sőt, Cole Custer ezzel, a 07-es autóval nyerte meg a februári fontanai versenyt.

- Reklám -

Szeretném jól érezni magam” – mondta Deegan. „Mindenképpen egy 1,5 mérföldes oválon szerettem volna bemutatkozni, mert az ilyen típusú pályákon érzem magam a legotthonosabban.

Nem tudom, hogy mi lesz a jövő évben, de mindenképp ki akartam próbálni magam az Xfinity Seriesben. Nem is lehetnék ennél izgatottabb.

Deegan célja mindenképp az, hogy jövőre teljes szezont fusson a NASCAR második számú kategóriájában, ehhez azonban még néhány dolognak össze kell állnia. Az első fontos lépés mindenképp az lenne, ha egy jó eredményt érne el Las Vegasban.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar beülhetek ebbe az autóba” – ismerte el a 21 éves hölgyversenyző.

Nagyon sokat tesztelek a szimulátorban, és minél jobban fel akarok készülni arra, amikor versenykörülmények között kipróbálhatom majd ezt az autót.