back to top
vasárnap, június 16, 2024

Power úgy nyert volna, hogy azzal még ellenfelek is egyetértettek

Dátum:

Megosztás:

Szokatlan helyről fenyegette veszély McLaughlin újabb győzelmét, ugyanis csapaton belül Will Power akarta a pályán kívülről” megelőzni.

- Reklám -

A portlandi IndyCar versenyen a listavezető Will másodikként, csapattársa, Scott McLaughlin mögött ért célba. Ő kérte ugyan a csapattól, hogy cseréljenek, azonban ez nem valósült meg.

- Reklám -

Power így is 20 pontos előnnyel érkezik a szezonzáróra, két üldözője a csapattárs Josef Newgarden, illetve Scott Dixon.

„Abszolút. A rádión kérdeztem is.” erősítette meg Power.

- Reklám -

„Még 10 pont jól jönne, akkor igazán magabiztos lennék az esélyeket illetően. De 20 pont, ezzel még lesz csata.”

54 pontot lehet még szerezni, ebből 50 a győzelemért egy-egy a pole-ért, illetve vezetett körért jár, aki utóbbiból a legtöbbet teljesít, az kap még kettőt. Viszont, ha már Power elindult a versenyen, akkor 5 pontot biztosan kap, ez mehezíti az üldözők dolgát.

Az ausztrál sem dőlhet azonban hátra, csak akkor lehet biztos a dolgában, ha dobogón végez. Ebben az esetben nem tudják beérni.

McLaughlin ugyan még matematikailag benntartotta magát a bajnoki címért folyó küzdelemben, Power szerint ilyen nem fordulhat elő az utolsó futamon.

„Most olyan helyzetben van, amikor nincs mese, segítenie kell. Szerintem nem kérdés.”

Mögöttük Dixon meglepődött, hogy nem cseréltek. Az ő helyzetében egy lemaradt Palou, illetve egy kis eséllyel érkező Ericsson adhat adott esetben ingyen pozíciót.

„Nálunk úgy van: segíts, ha tudsz. Már párszor voltam ilyen helyzetben, és nem annyiszor jön elő ilyesmi, mint az ember gondolná.

De az ilyen helyzetekben, mint ami a 3-as és 12-es autó között volt, nem is kell rajta gondolkodni. Mi csapatként dolgozunk a legjobb eredményért, így segítünk a csapattársaknak, ahol tudunk.”

Ami McLaughlint illeti, ő így pont kiszorult volna az esélyesek közül, de nem okozott volna nehézséget számára a helycsere.

„Mindenki tudta volna, hogy én vagyok az igazi győztes. Nem tudtam, hogy Will ilyet kért, de az ilyet nem én irányítom. Én csak vezettem, de ugyanakkor csapatjátékos vagyok. Megteszem majd, amit kell.

Én oldalamról úgy nézett ki, hogy nyerjük meg a versenyt, bármelyik autóval. És ez is történt.”