hétfő, február 26, 2024

Hamlin szerint itt, ezzel az autóval nem lehetett előzni

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin csalódottan nyilatkozott darlingtoni második helye után, hiszen bár sokáig ostromolta Erik Jones-t, megelőzni végül nem tudta.

- Reklám -

A Joe Gibbs Racing versenyzője a második helyen végzett a NASCAR Cup Series rájátszásának nyitófutamán, ezzel a legmagasabb pontszámot szerezte meg a rájátszásban induló versenyzők közül.

- Reklám -

Az utolsó újraindításnál, 20 körrel a vége előtt a negyedikről a második helyre lépett előre, de a 11-es Toyotája az egész nap eddigi alulkormányzott volt, így nem tudott előzni.

Alulkormányzott voltam” – mondta Hamlin. „Jól tartottuk magunkat, és ha nincs a végén a sárga zászló, akkor nagy esélyünk lett volna.

- Reklám -

A hosszú etapos tempóm nagyon jó volt, aztán az utolsó zöld zászlós kiállásnál rendkívül gyorsak voltunk a boxban, és tökéletes pozícióba kerültünk.

A zöld zászlós boxkiállások utolsó köre alig 50 körrel a vége előtt kezdődött, de Chris Gabehart csapatfőnök sokáig kint tartotta Hamlint, és csak 42 körrel a vége előtt állt ki a boxba.

Az utolsó sárga 28 körrel a vége előtt érkezett, ami miatt a mezőny ismét a boxutcába hajtott friss gumikért.

Hamlin negyedikként jött ki a boxutcából, majd látta, hogy csapattársa, Kyle Busch, aki a futamot vezette volna, elfüstöl a pace car mögött.

Nem tudok ezzel mit csinálni, addig hajtottam volna, amíg fel nem robban” – válaszolta Hamlin arra a kérdésre, hogy aggódott-e amiatt, hogy két csapattársának is motorproblémája volt.

Hamlin a külső sávot választotta az újraindításhoz Jones mögött, aki Busch kiesésével megörökölte a verseny vezetését.

Az újraindításnál gyorsan a második helyre ugrott, de az alulkormányzott versenyautó és az egyforma friss gumikon lévő mezőny miatt nem tudott előzni.

Nem akarok kifogásokat keresni – de egyszerűen nem lehet előzni” – mondta Hamlin. „Egyszerűen nem lehet pozíciót nyerni a friss gumikon.