szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarColton Herta: Már megint egy hülye hibát követtem el

Colton Herta: Már megint egy hülye hibát követtem el

- Hirdetés -

Korán véget ért az Long Beach-i Nagydíj Colton Herta számára, aki az 55. körben esett ki a versenyből, miközben a győzelemért harcolt.

Colton Herta dühös volt saját magára, miután hirtelen és korán véget ért a Long Beach-i versenye.

- Hirdetés -

A 22 éves kaliforniai a verseny címvédőjeként érkezett hazai pályájára, és úgy tűnt, hogy egy erős hétvége után – amelyen többek között a pole pozíciót is megszerezte – ismételni tud.

A vasárnapi versenyt úgy kezdte, hogy a 85 körből az első 28-at ő vezette. Bár az IndyCar Series regnáló bajnoka, Alex Palou és Josef Newgarden megelőzte, Herta kiemelkedő tempója miatt harcban volt a győzelemért.

- Hirdetés -

Minden erről szőtt álma azonban szertefoszlott, amikor az 55. körben egy gyors bevezető kört akart teljesíteni a kiállása előtt, és a 9-es kanyarba érve fékezés közben egy bukkanó megdobta az autót és blokkoló kerekekkel a falba csapódott.

A 26-os számú Andretti Autosport Honda sérülése elég súlyos volt ahhoz, hogy Herta nem tudott visszatérni a boxba javításra, és az autóval a pályán kívül leparkolt, alig néhány méterre az incidens helyszínétől.

A végeredmény egy 23. helyezés lett. Három futam után, a 2022-es szezon kezdetén a 11. helyen áll a bajnoki tabellán (59 ponttal lemaradva a vezető Newgarden mögött).

Egyszerűen csak egy kicsit túl későn fékeztem” – mondta Herta. “Odaértem, és blokkoltak a kerekeim, és utána már nem tudtam mit csinálni.

Ez egy hülye hiba volt tőlem. Simán megvolt az esélyünk a győzelemre. Jól mentünk a harmadik helyen, és könnyedén tartottuk a lépést Alex-szel és Joseffel, szóval sajnálatos. Nagyon rosszul érzem magam.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss