hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarCalderón tisztában ven vele, hogy nehéz dolga lesz

Calderón tisztában ven vele, hogy nehéz dolga lesz

- Hirdetés -

Mindössze egyetlen nap tudta tesztelni a rá váró IndyCar-versenygépet Tatiana Calderón, akinek így máshol szerzett tapasztalataira kell építenie.

A tegnapi nap híre szerint Tatiana Calderón kapta meg az A. J. Foyt Enterprises 11-es rajtszámú autóját az oválokon kívül az összes többi futamra. Calderón a Foyt történetének első női versenyzője lett, a kolumbiai azonban tudja, egyetlen nap teszt egyelőre elég vékony felkészülésnek. Na de akkor milyen ismereteket lehet még hasznosítani?

- Hirdetés -

Úgy gondolom, a Super Formula nagyszerű felkészülés bármilyen formaautós sorozatra” – bizakodott Calderón. “Rettenetesen gyors és nehezen kezelhető autókról beszélünk. Ráadásul meg kellett tanulnom teljesen máshogy kommunikálni, mint bárhol addig. Nagyon más kultúra. Viszont azt gondolom, ez hozzájárult az itt rám váró feladatokra felkészüléshez.

Munka persze bőven áll még Calderón előtt. “Ettől még semmi nem válik egyszerűvé, hiszen egyelőre összesen egyetlen napot tudtam tesztelni. Reméljük, az első versenyig összejön még három. Rengeteg dolgot kell még itt elsajátítanom, de a Super Formula és a sportautózás biztosan rengeteget segít majd ebben. Hogyan bánjak a gumikkal, hogyan spóroljak üzemanyagot, hogyan működnek a kiállások… Állandóan váltottam. Kontinenseket, autókat, gumiszállítókat, mindent. Így sem lesz egyszerű, de felkészültebben vágok majd neki, mintha ez a lehetőség mondjuk néhány évvel korábban adatik meg számomra.

- Hirdetés -

Női versenyzőként Calderón úgy érzi, Amerika ideális hely neki. “Egyrészt itt kezdtem a karrieremet tíz éve, ráadásul rengeteg nő törte már itt az utat a később jövőknek. Így ez egy nagyszerű lehetőség számomra. Igyekszem ebből a legtöbbet kihozni, aztán hátha inspirálok most gokartozó lányokat, hogy tudják, a lehetőség adott.

Az oválos megmérettetés egyelőre korai lett volna, de Calderón nem zárkózik el ez elől. “Egyelőre csak egy napot teszteltem, ne felejtsük el. Így hát igyekszünk lépésről lépésre haladni. De ki ne akarna egy nap az Indy 500-on indulni?

- Advertisement -

Friss