vasárnap, április 14, 2024

Lehet, hogy ez volt Tony Kanaan utolsó Indy 500-a?

Dátum:

Megosztás:

Tony Kanaan nem tudja, hogy fog-e még valaha versenyezni az Indianapolis Motor Speedway-en, és az Indy 500-on.

- Reklám -

Ha a vasárnapi Indy 500-as verseny mégis a hattyúdalának bizonyul, a 2013-as futam győztese azt mondja, semmit sem hagyott az asztalon.

- Reklám -

Büszke vagyok” – mondta, miután harmadik lett a Chip Ganassi Racinggel. „Ez a hely mindig lenyűgöz engem. Ez egy nagyszerű érzés. Mindent ott hagytam a pályán.

Kanaan egészen a futam végéig harcban volt a győzelemért, de nem tudott választ találni Marcus Ericssonra és Pato O’Wardra a kétkörös verseny végi sprintben. A boxba visszatérve azonban bevallotta, hogy sokkal tágabb szemmel nézi a versenyt.

- Reklám -

Nagyon érzelmes voltam a levezető körben, amikor a csapattal beszélgettem” – mondta Kanaan. „Tudom, hogy a napjaim meg vannak számlálva. Van egy tervem – azt hiszem, a jövő év valószínűleg tényleg az utolsó lesz, ha sikerül megvalósítanom. Jelen állás szerint ez volt az utolsó.

Kanaan utoljára 2019-ben versenyzett teljes munkaidőben IndyCarral, de azóta is versenyszerűen vezet. Ha jön egy újabb lehetőség az Indyben, azt mondja, készen áll majd rá.

Annyira béna, hogy az emberek azt gondolják, 47 évesen már öregek vagyunk, nem tudunk már vezetni” – mondta Kanaan. „Ez baromság. Készen állok rá, hogy újra nekivágjak.

Még mindig elég sokat versenyzek. Idén 23 futamon veszek részt; több versenyen, mint amikor az IndyCarban voltam.

Nem érzem úgy, hogy itt az ideje visszavonulnom. Úgy értem, tudom, hogy még mindig tudok vezetni. Persze van ez a dolog, amiről az emberek szeretnek beszélni, a kor, a kor és a kor és a kor, de azt hiszem, elég jó formában vagyok. Addig fogom csinálni, amíg csak lehetőségem adódik rá.

Habár Kanaan szeretne visszatérni, egy kitétele mindenképp lesz a jövő évi versenyen.

Nyilvánvaló, hogy csak akkor jövök vissza, ha lehet esélyem a győzelemre. Nem akarok csak azért itt lenni, hogy részt vegyek az Indy 500-on. Ezt már rengetegszer megtettem, szóval ha van még egy esélyem – és valós, győzelmi esélyem -, akkor megpróbáljuk.

Kanaan harmadik helye az ötödik top 3-as eredménye volt a Brickyardon 21 indulásból, és a legjobb helyezése a kilenc évvel ezelőtti győzelme óta.