csütörtök, június 1, 2023

Joe Gibbs: Az unokám meg lesz regulázva, de ettől még támogatom őt

Date:

Share:

Először szólalt meg Joe Gibbs a múlt hétvége történéseiről, miután unokája, Ty Gibbs kilökte saját csapattársát Martinsville-ben.

- Advertisement -

Ty Gibbs a második helyen haladt a Joe Gibbs Racinges csapattársa, Brandon Jones mögött az utolsó körben – úgy, hogy ekkor már pontok alapján az 54-es autó sofőrje bejutott a legjobb négybe, míg utóbbi csak győzelemmel került volna be.

- Advertisement -

Gibbs az egyes kanyarban nagy sebességgel, szándékosan nekiment Jones-nak, aki így kipördült. Bár a sárga zászlót belengették, de mivel ez az utolsó körben történt, a fiatal sofőr megnyerte a versenyt, míg Jones nem jutott be a rájátszásba.

Ty Gibbs ismét hozta önmagát, csoda, hogy nem lett bunyó belőle

Arra a kérdésre, hogy ő és a csapata hogyan kezeli a keddi eseményeket, Joe Gibbs így válaszolt: „Sok mindenről van szó. Megpróbáljuk – családként és versenycsapatként is – feldolgozni ennek minden egyes részét. Még mindig dolgozunk rajta, mert nem könnyű feldolgozni mindazt, ami történt.

Szeretnénk helyes döntést hozni, de családként támogatjuk Ty-t, és mögötte állunk a tanulási folyamat hosszú és rögös útján.

A JGR tulajdonosa ugyanakkor elismerte, hogy lesznek következményei az esetnek.

Ez az én hibám is. Vannak dolgok amiket jobban is csinálhattam volna. De eljött az ideje, hogy következményei legyenek a dolgoknak” – magyarázta Joe Gibbs.

Azt hiszem, a körülmények ismerete az egyik dolog amiben fejlődnie kell Ty-nak. Ez olyasmi volt, ami a csata hevében történt.

Ettől függetlenül mindannyiuknak jobban kellett volna kezelni a helyzetet. Nagyon szeretjük Brandont (jones), és ennek a dolognak nem szabadott volna megtörténnie.

Arról, hogy miért hasonlította magát Jézushoz Ty nem esett szó, pedig érzékenyen érinthette a dolog a nagyon vallásos nagyapját.

Ty Gibbs, valamint a JR Motorsports versenyzői, Noah Gragson, Josh Berry és Justin Allgaier szombaton lehetőséget kapnak arra, hogy megnyerjék a NASCAR Xfinity Series bajnoki címét.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.