back to top
csütörtök, június 20, 2024

Bemutatkozott az Arrow McLaren SP 2022-es versenygépe

Dátum:

Megosztás:

Idén minden eddiginél nagyobb erőbedobással készül a McLaren elhódítani az IndyCar bajnoki címét Pato O’Ward, és Felix Rosenqvist vezérletével.

- Reklám -

Zak Brown nemcsak a Forma-1-et szeretné meghódítani a wokingi céggel, az amerikai sorozattal kapcsolatban is nagy ambíciói vannak. Tavaly megtették a következő lépést a teljes visszatérés felé: a McLaren megvásárolta Arrow McLaren SP részvényeinek 75%-át.

- Reklám -

Így a család teljesértékű tagjaként a 2022-es fényezést a Forma-1-es konstrukcióval együtt leplezik le.

A szezon kezdete mindig az egyik kedvenc időszakom az évben, mert az a sok kemény munka, amit az Arrow McLaren SP a tél folyamán befektetett, végre pályára kerülhet” – mondta Taylor Kiel csapatelnök.

- Reklám -

A csapat 2021-ben két győzelemmel és öt dobogós helyezéssel büszkélkedhetett, de mindig van lehetőségünk arra, hogy erre építsünk, és a következő lépés az, hogy a bajnoki címet is elhódítsuk.

Egy tehetséges versenyzői gárda tér vissza Patóval és Felixszel, akik a pályán és azon kívül is nagyszerű köteléket alakítottak ki. A csapat nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy jövőre két olyan autónk legyen, amelyekkel a mezőny elején versenyezhetünk.

Az autó természetesen a McLaren szokásos, papaya színében pompázik, azonban kék és fekete színkombinációt is láthatunk majd az évben.

Patricio O’Ward:

Pato, 2021-ben kétszeres is megörvendeztette Brownt. A mexikói versenyző ugyanis megnyerte a Texas Motor Speedway-en rendezett második futamot, ezen felül Detroitban is győzedelmeskedett. A bajnokság harmadik helyezettje fogadást kötött az amerikai vezetővel, csakúgy, mint Ricciardo. Pato így részt vehetett a fiatal pilóták tesztjén tavaly Abu Dhabiban, ahol Lando Norris autóját kapta kölcsön.

Felix Rosenqvist:

A svéd versenyző Európában kezdte pályafutását, majd átnyargalt Amerikába. 2019-ben elnyerte az év újonca címet az együléses sorozatban, majd 2020-ban nyerni tudott a Road American a Chip Ganassi Racing színeiben. Rosenqvist tavaly csatlakozott az Arrow SP-hez, ahol is legjobb helyezését (6. pozíció) Portlandben produkálta.