back to top
hétfő, július 22, 2024

O’Ward számára már nem prioritás a Formula 1

Dátum:

Megosztás:

Bár Pato O’Ward-ot lenyűgözte a McLaren 2021-es autója, már nem áldozza fel karrierjét azért, hogy az F1-be kerüljön.

- Reklám -

A The Race-nek adott interjújában O’Ward kihangsúlyozta, számára visszalépés lenne a Formula 2-ben, vagy Formula 3-ban indulás.

- Reklám -

„Nagyon boldog vagyok ott, ahol vagyok. Élvezem az IndyCar-t, és jövőre is a széria egyik legjobb csapatánál fogok versenyezni. Semmikép nem akarok a nevelőszériákban indulni csak azért, hogy esetleg nagyobb legyen az esélyem a királykategóriába kerülni” – mondta O’Ward.

A fiatal mexikói versenyző 2019-ben került a Red Bull Junior programjába, és ekkora próbálhatta ki magát a Formula 2-es kategóriában.

- Reklám -

A szerződést azonban túl későn kötötték, így esélye sem volt arra, hogy 2020-ra megszerezze a megfelelő szuperlicensz pontokat.

Egy ígéretes IndyCar-os szerződést összetépve, végül egy versenyen indult a Formula 2-ben, majd a Red Bull japánba küldte őt versenyezni.

O’Ward úgy gondolja, hogy az IndyCar sokkal jobban felkészítheti őt egy esetleges F1-es lehetőségre.

„Szerintem sokkal gördülékenyebben menne a váltás, mint azoknak, akik az F2-ben indulnak. Már az első pillanattól kezdve jól éreztem magam az autóban (az F1-es teszten – a szerk.). Persze a csapat többet tudna erről mondani, hiszen ők látják az adatokat, de az én szempontomból minden tökéletes volt. Persze egy kicsit több idő befektetésével tudnék ennél gyorsabb is lenni, de elsőre nagyszerű volt” – mondta 22 éves versenyző.