szombat, február 24, 2024

Meghökkentette a Williams-t, ezért írták újra a tervet az amerikai pilótával

Dátum:

Megosztás:

A csapat eredetileg még egy szezonra benevezte volna a Forma-2-ben, de már az elsőben úgy látta, hogy Logan Sargeant készen áll a világbajnoki sorozatra.

- Reklám -

Ezzel ő lesz az első amerikai versenyző a Forma-1-ben 2015 óta, és az első teljes idényre szerződtetett pilóta 2007 óta. A Williamsnél azonban elismerték, eredetileg nem számítottak rá, hogy már idén itt fogják indítani a versenyzői akadémiára 2022-ben felvett pilótát.

- Reklám -

Két évet terveztünk Logan-nek az F2-ben. Azt hiszem, alapból mindenki így áll hozzá, de nagyon hamar megláttuk benne a potenciált és Silverstone-tól kezdve az járt a fejünkben, hogy talán nem szükséges két szezon neki itt” – nyilatkozta az istálló sportigazgatója, Sven Smeets az Autosportnak.

Nem határoztunk meg neki olyan célt, hogy első vagy második legyen az F2-ben. Egyszerűen csak jól fejlődött, érett és remek nyers tempót mutatott egy körön. A szimulátorban is javult, ahogy az erőnléti edzéseken és a médiához való hozzáállásban is. Nyárra úgy láttuk, hogy egyike lesz a versenyzői ülésért harcolóknak.

- Reklám -

Sargeant a pontverseny 4. helyén végzett két győzelemmel. Az első diadalt az említett silverstone-i főversenyen szerezte (ahol az időmérő eredménye határozza meg a rajtrácsot, nem pedig valamelyik futam befutójának sorrendjét fordítják meg), a másodikat pedig a következőn, a Red Bull Ringen.

Innentől azon múlt a szerződése, hogy az F1-es edzéseken elegendő távot megy-e probléma nélkül ahhoz, hogy megkapja a jogosítványhoz szükséges szuperlicenc-pontokat. Négy tréningen vezetett, és végül összejött neki a cél. Sargeant elődje, Nicholas Latifi négy szezont ment az F2-ben, mielőtt az F1-ben lehetőséget kapott, csapattársa, Alexander Albon kettőt.