back to top
péntek, június 21, 2024

És akkor egyszer csak találtak egy működőképes Pontiac GTO-t

Dátum:

Megosztás:

40 évig tárolták az autót egy magángyűjtemény garázásban, most még bőven járóképes állapotban került elő ez az 1968-as Pontiac GTO.

- Reklám -

1968 meglehetősen jó év volt a GTO számára, hiszen a különleges névre hallgató modell eladásai jelentősen javultak elődjéhez képest. A Pontiac tehát 1968-ban közel 87 700 GTO-t gyártott, szemben az előző évi 81 700 darabos számmal. Az eladások fellendülésében természetesen a formatervezési fejlesztések is kulcsszerepet játszottak, különösen a kabriót tartották az egyik legstílusosabb izomautónak a piacon.

- Reklám -

A kabrió eladásai is emelkedtek, hiszen a Pontiac ebben az évben közel 10 000 GTO-t adott el levehető tetővel.

A GTO, amelyet valaki nemrégiben talált egy magángyűjteményben, nagyon jó alany lehet egy teljes körű restaurálásra. Másrészt viszont állapotának teljes körű felmérése csak egy személyes szemle után lehetséges. Az eBay eladója, ringo711 szerint ez a GTO, amelyet nem kevesebb, mint 40 évig tároltak, még mindig teljes formájában megvan. Ez pedig tudjuk, mit jelent egy teljes körű restaurálást illetően.

- Reklám -
1968 Pontiac GTO
Fotó: Ebay, ringo711

A Pontiac általános állapota egyáltalán nem olyan rossz. Úgy tűnik, hogy a csomagtartó az, ami több fémmunkát igényel majd. A gyöngyházfehér belső teret úgy írják le, mint ami ellenállt az idő vasfogának, hiszen az összes gomb, ajtópanel és műszer még mindig eredeti. A belső térről nem állnak rendelkezésre fotók, de minden ajtópanel tisztának éselég jó állapotúnak tűnnek.

A motorháztető alatt 400 lóerő dolgozik, a kilométeróra pedig 46 000 mérföldet (74 000 km) mutat, és nyilván nagyon jó eséllyel minden eredeti. A Pontiac GTO nem meglepő módon sokak figyelmét felkeltette az interneten, és az aukción már közel 50 licit van. A legjobb ajánlat jelenleg 14 000 dollár, de mivel az aukció még 6 napig tart, jó esély van rá, hogy az ár jelentősen emelkedni fog.

Az autóról még több képet ITT találsz!