kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarAndretti támogatja Herta F1-es törekvéseit a McLaren színeiben

Andretti támogatja Herta F1-es törekvéseit a McLaren színeiben

- Hirdetés -

A hétvége legnagyobb híre volt, hogy Colton Herta leszerződött a McLarennel, és majd tesztelhet is náluk. Ezzel Michael Andrettinek nincsenek ellenérzései.

Michael Andretti végül befuccsolt F1-es csapatindítási tervével kapcsolatban az is kiderült, hogy Colton Herta lett volna az istálló egyik versenyzője. Andretti ennek megfelelően abban sem lát semmilyen kivetnivalót, hogy Herta most a McLarennel állapodott meg egy teszt- és fejlesztőpilótai szerepre. Olyannyira nem, hogy ebben az egyébként rivális csapatőfönök kizárólag pozitívumokat lát.

- Hirdetés -

“Colton (Herta) ezen lehetősége még a mi jövőbeli programjaink szempontjából is fontos” – szögezi le Andretti. “A McLaren velünk ellentétben lehetőséget tudott neki adni néhány kilométerre F1-es autókban. Ez neki is nagyon jó lesz. Ráadásul emellett pontokat szerezhet a szuperlicenszéhez is.

A megállapodás a Racer szerint alapvetően versenyző és csapat között történt, kihagyva belőle Andrettiéket. A látszólagos érdekellentét ellenére viszont a Herta-Andretti-McLaren háromszög mentén a csapatfőnök szerint ki lehet ebből hozni valami gyümölcsözőt. Zak Brown ugyanis a McLaren részéről az ő üzleti partnere, ugyanis mindketten érdekeltek a Walkinshaw Andretti United ausztrál Supercars-istállóban.

- Hirdetés -

Pontosan így írnám le én is. Barát segít barátot. Zak szeretné megmutatni az F1-nek, hogy az amerikaiak igenis tudnak autót vezetni. Imádná, ha Colton jó köröket rakna össze. Ez Colton szempontjából is jó, hiszen tapasztalatokat szerez. És nekünk is jó, hiszen felkészíti Coltont a jövőre. Sok jó dolog van ebben.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss