hétfő, március 4, 2024

IndyCarba vágyó pilóta is erősíti majd az Acura LMDh programját

Dátum:

Megosztás:

A Meyer Shank Racing jövőre is Tom Blomqvist kezeire bízza majd autóját. A brit pilóta már biztosan vezetheti majd az Acura LMDh autóját Ricky Taylor és Albuquerque mellett.

- Reklám -

Blomqvist idén Oliver Jarvis-szal volt párban, Daytona megnyerése után öt második helyet szereztek, ezzel második helyen állnak a pontversenyben a szezonzáró előtt.

- Reklám -

A jó teljesítményt IndyCar teszttel jutalmazza majd a csapat, a nyári ígéret után ezt a mostani bejelentésnél is megerősítették.

„Nagyon izgatottan újítok az MSR-rel. Bizalmat szavaztak nekem, amikor az autóba ültettek idén, és sikereket is értünk el. Jól dolgozunk együtt, ez az eredményekben is megnyilvánul, most a bajnokságért küzdünk.

- Reklám -

Persze, az új autó más kihívás lesz, de egy olyan, ami motivál minket.”

Jarvis helyzetéről nem érkezett hivatalos információ, de a Sportscar365 úgy tudja, hogy már eredetileg is többéves szerződést írtak alá mindkettejükkel.

„Könnyű döntés volt megtartani Tomot. emelte ki Mike Shank. – Meghaladta az elképzeléseinket idén, mindig teljesített. A tempó, amit az Acura ARX-05-ben mutatott könnyű döntéssé tette, hogy az új autóba is beleültessük.

Annak is örülök, hogy egy IndyCarban is tesztet biztosíthatunk neki. Van már hasonló tapasztalata a Formula E-ből, érdemes lesz megnézni, mire képes ebben a felállásban.”

Talán azért kijelenthető, Blomqvist még jobban örült a lehetőségnek.

„Király, hogy Mike és a csapat így ismeri el az idei munkámat, és megengedik, hogy vezessem az egyik IndyCart. Ez mindenképpen olyasmi, amit szívesen csinálnék a jövőben, ezért nagy köszönet az esélyért.”

Blomqvist a Formula E-ből kiszorult, így idén csak tartalékpilóta volt az Envisionnél. Emellett az ETCR-ben vezette az egyik elektromos Cuprát. 2022-ben kezdte az IMSA-ban a pályafutását, miután az Endurance Világbajnokságot (WEC) otthagyta.

Az Acura másik csapata, a Wayne Taylor Racing már bejelentette, hogy Ricky Taylor és Filipe Albuquerque lesznek az egész éves pilótáik.